Η Lukoil εγκαινιάζει την παραγωγή πετρελαίου στο οικόπεδο Filanovsky

Η Lukoil εγκαινιάζει την παραγωγή πετρελαίου στο οικόπεδο Filanovsky

120
Η Lukoil εγκαινιάζει την παραγωγή πετρελαίου στο οικόπεδο Filanovsky

O ρωσικός γίγαντας Lukoil σχεδιάζει να εγκαινιάσει την παραγωγή πετρελαίου στο οικόπεδο Filanovsky στην Κασπία Θάλασσα μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass o Senior Vice President της εταιρείας Azat Shamsuarov. “Eχουμε ήδη ολοκληρώσει την πρώτη φάση του τεχνολογικού εξοπλισμού στο οικόπεδο Filanovsky. Χθες ξεκινήσαμε τις επιχειρήσεις για μια δεύτερη πετρελαιοπηγή», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ρωσικό πρακτορείο.
Η παραγωγική ικανότητα των πετρελαιοπηγών είναι 3.000 τόνοι και 1.200 τόνοι παραγωγής ημερησίως. Η ημερομηνία έναρξης της παραγωγής στο συγκεκριμένο οικόπεδο έχει αναβληθεί ήδη αρκετές φορές εξαιτίας τόσο της εσωτερικής πολιτικής και οικονομικής κατάστασης της χώρας, της αναπροσαρμογής της στρατηγικής της Lukoil αλλά και της παγκόσμιας πτώσης στις τιμές του πετρελαίου.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lukoil Vagit Alekperov είπε πριν λίγο καιρό ότι η παραγωγή στη συγκεκριμένη περιοχή θα ξεκινούσε τον Αύγουστο του 2016.
Τα κοιτάσματα στο οικόπεδο Filanovsky ανακαλύφθηκαν το 2005 και η Lukoil σχεδιάζει σύμφωνα με το Tass να επενδύσει 882 δισεκατομμύρια ρούβλια (13,6 δις δολάρια ΗΠΑ) στην ανάπτυξή του για τη χρονική περίοδο 2016-2045. Εν τω μεταξύ το Κρεμλίνο στέκεται υπεραισιόδοξο αναφορικά με τα κοιτάσματα στις βόρειες θάλασσες της Δυτικής Σιβηρίας και ειδικά στην ευρύτερη περιοχής της θάλασσας Kara.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Rosneft Ιγκόρ Σέτσιν δήλωσε την περασμένη Τετάρτη σε ρωσικά ΜΜΕ ότι τα κοιτάσματα της περιοχής είναι αντίστοιχης “αξίας” με αυτά της Σαουδικής Αραβίας.
Οι γεωτρήσεις στο βορινότερο έως σήμερα σημείο στη Ρωσική Ομοσπονδία, απέδειξαν ότι η περιοχή πιθανώς να είναι μεταξύ των σημαντικότερων τριών κοιτασμάτων που ανακαλύφθηκαν στην τελευταία τριετία. Η Rosneft έχει ήδη ξεκινήσει περαιτέρω εξερευνήσεις στις σιβηρικές θάλασσες Καρά, Chukchi και Laptev από το καλοκαίρι.

Φωτο: Lukoil

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.