Σε πρώτη ζήτηση τα Γερμανικά ναυπηγεία για επισκευές και ναυπηγήσεις νέων μονάδων

Σε πρώτη ζήτηση τα Γερμανικά ναυπηγεία για επισκευές και ναυπηγήσεις νέων μονάδων

1661
Σε πρώτη ζήτηση τα Γερμανικά ναυπηγεία για επισκευές και ναυπηγήσεις νέων μονάδων

Για τη ναυπηγική βιομηχανία της Γερμανίας το τρέχον έτος αναμένεται να είναι άκρως παραγωγικό, με δεδομένο ότι αρκετές ναυτιλιακές εταιρείες προτιμούν τα γερμανικά ναυπηγεία τόσο για επισκευές όσο και για ναυπηγήσεις νέων μονάδων.
Στα γερμανικά ναυπηγεία τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση εργασιών, που κατά κύριο λόγο προέρχεται από παραγγελίες για ναυπηγήσεις νέων κρουαζιερόπλοιων, σκαφών αναψυχής, επιβατηγών/οχηματαγωγών πλοίων, καθώς και πολεμικών σκαφών.
Ως αποτέλεσμα των νέων παραγγελιών καταγράφεται σημαντική αύξηση του αριθμού των εργαζομένων. Έτσι, στα γερμανικά ναυπηγεία της Βόρειας Θάλασσας -σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου ο οργανισμός «Agentur für Struktur- und Personalentwicklung (AgS)», που εδρεύει στην Βρέμη- εργάζονται συνολικά 15.900 άτομα, που σε σχέση με το 2015 είναι αυξημένα σε ποσοστό 1,9%. Αυτός ο αριθμός εργαζομένων είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί από το 2012.
Όπως, σημειώνει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος «ΝΝΝ.de», οι προοπτικές για το άμεσο μέλλον παραμένουν σχετικά καλές, καθώς μέσα στους επόμενους 12 μήνες αναμένεται να δημιουργηθούν έως και 670 νέες θέσεις εργασίας σε συνολικά 37 ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις.
Από τις πλέον εύρωστες ναυπηγικές μονάδες στην Γερμανία είναι σήμερα αυτές που ανήκουν στον μαλαισιανό όμιλο Genting Group. Ο τελευταίος τον περασμένο Απρίλιο εξαγόρασε τα ναυπηγεία Lloyd Werft με έδρα το Μπρεμερχάφεν, αλλά και τα ναυπηγεία σε Βίζμαρ, Βαρνεμίντε και Στράλσουντ σχηματίζοντας τον όμιλο Lloyd Werft Group, ο οποίος από τις 7 Ιουλίου έχει μετονομαστεί σε όμιλο ναυπηγείων «MV Werften».

Φωτό: mv-werften.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.