Ο Cepsa θα προμηθεύει LNG από φορτηγίδα πολλαπλών καυσίμων

Ο Cepsa θα προμηθεύει LNG από φορτηγίδα πολλαπλών καυσίμων

166
Ο Cepsa θα προμηθεύει LNG από φορτηγίδα πολλαπλών καυσίμων

Ο Cepsa, που είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος βιομηχανικός όμιλος της Ισπανίας εδώ και 80 χρόνια, θα προμηθεύει με LNG τα πλοία που το χρησιμοποιούν ως καύσιμο, μέσω της πρώτης φορτηγίδας πολλαπλών καυσίμων στην Ευρώπη. Αυτό το πλοίο εφοδιασμού καλύπτει όλο το φάσμα των καυσίμων που χρησιμοποιούν τα πλοία (π.χ. μαζούτ, ντίζελ, LNG). Χρησιμοποιώντας την πιο προηγμένη τεχνολογία, ο όμιλος Cepsa θα συμμετάσχει στο σχεδιασμό και την κατασκευή του πλοίου μαζί με το στρατηγικό συνεργάτη της, Flota Suardiaz, ναυτιλιακή εταιρεία που δραστηριοποιείται στις τακτικές γραμμές και ειδικεύεται στην αγορά ro-ro (roll-on).
Το έργο αποτελεί μέρος του ερευνητικού έργου «Core LNGas Hive», και επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ε.Ε. για τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών ανεφοδιασμών πλοίων με LNG. Το έργο συντονίζεται από την Enagas, κορυφαία εταιρεία μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ισπανία, ενώ συμμετέχουν συνολικά 42 εταίροι από την Ισπανία και την Πορτογαλία, μεταξύ των οποίων είναι Cepsa. Το «Core LNGas Hive» έχει στόχο να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην περιοχή της Μεσογείου και του Ατλαντικού και παράλληλα να συμβάλλει στην προώθηση των καθαρών πηγών ενέργειας.
Η πρώτη φορτηγίδα θα αρχίσει να λειτουργεί το 2018 από το λιμάνι της Βαρκελώνης, ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης. Η εταιρεία θα γίνει ο πρώτος προμηθευτής καυσίμων για STS (Ship to Ship) μέσω της φορτηγίδας πολλαπλών καυσίμων στην Ισπανία, και η Βαρκελώνη θα γίνει το πρώτο λιμάνι στη νότια Ευρώπη που θα το προσφέρει.
choris-titlo

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.