Το Gothenburg χαιρετίζει τον πρώτο ιστορικό ανεφοδιασμό καυσίμου LNG

Το Gothenburg χαιρετίζει τον πρώτο ιστορικό ανεφοδιασμό καυσίμου LNG

94
Το Gothenburg χαιρετίζει τον πρώτο ιστορικό ανεφοδιασμό καυσίμου LNG

Το λιμάνι του Gothenburg ανακοίνωσε στις 2 Σεπτεμβρίου 2016 ότι προχώρησε στον πρώτο ανεφοδιασμό καυσίμου LNG σε πλοίο.
Η αντιπρόεδρος και επικεφαλής των εμπορικών δραστηριοτήτων του Energy Port του Gothenburg δήλωσε : “’Έχουμε εργαστεί αποφασιστικά για μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες ώστε ένα πλοίο να μπορέσει να εφοδιαστεί με LNG ως καύσιμο στο Gothenburg. Πλέον έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε τη φιλοδοξία μας και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα.”
H συγκεκριμένη δραστηριότητα αφορά τον ανεφοδιασμό του νεόδμητου δεξαμενόπλοιου M/T Ternsund με καύσιμο LNG από το πλοίο ανεφοδιασμού Coral Energy.
Σύμφωνα με τον κ. Claes Möller, Fleet Manager στην εταιρεία Tärntank Ship Management AB, η οποία διαχειρίζεται το πλοίο, κάτι τέτοιο σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία για εκείνους. Προαναγγέλλει την έναρξη μιας νέας εποχής πιο σύγχρονης και σημαντικά καθαρότερης ναυτιλίας. “Επιλέγοντας το LNG σαν καύσιμο, πρόκειται να πληρούμε και με το παραπάνω τις σημερινές και μελλοντικές περιβαλλοντικές απαιτήσεις” σημείωσε.
Το λιμάνι δηλώνει ότι αναμένει πλέον ο ανεφοδιασμός να συμβαίνει ανά τακτά διαστήματα, αφού περίπου 10 νεότευκτα πλοία κινούμενα με καύσιμο LNG λέγεται ότι κατευθύνονται από τα ναυπηγεία τους προς το λιμάνι. Τα συγκεκριμένα πλοία ανήκουν σε Σουηδικές εταιρείες διαχείρισης δεξαμενόπλοιων και ακολουθούν διαδρομές που περνούν από το Gothenburg.
Ως ένα κίνητρο για τους operators ώστε να στραφούν στο LNG σαν καύσιμο, το λιμάνι του Gothenburg προσφέρει ακόμη μία έκπτωση της τάξης του 30% σε λιμενικά τέλη για πλοία που κινούνται με LNG.

Φωτο: Gothenburg Port

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.