Η πτώχευση “χτυπά την πόρτα” της Rickmers Maritime

Η πτώχευση “χτυπά την πόρτα” της Rickmers Maritime

813
Η πτώχευση “χτυπά την πόρτα” της  Rickmers Maritime

Η Rickmers Maritime αρχίζει να στοιχειώνει τους επενδυτές στην Σιγκαπούρη, και όχι μόνο, έπειτα από την παραδοχή της ότι βρίσκεται κοντά στην απόφαση ρευστοποίησης της εταιρείας εκτός και εαν οι πιστωτές της συμβάλλουν στη διάσωσή της. Η εισηγμένη εταιρεία με δραστηριοποίηση στην αγορά της θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ενημέρωσε τους πιστωτές της ότι αιτείται τη μετακίνηση των πληρωμών για δανειακές υποχρεώσεις ύψους 253 εκ. δολαρίων Σιγκαπούρης Η εταιρεία παραδέχθηκε ότι δεν είναι σε θέση να εξοφλήσει 179,7 εκ. δολαρίων Σιγκαπούρης σε ομόλογα τα οποία λήγουν τον Μάρτιο του 2017 καθώς και πρόσθετες δανειακές υποχρεώσεις ύψους $100 εκ. δολαρίων Σιγκαπούρης τον Μάιο του 2017.
Προς το παρόν η εταιρεία είναι σε διαπραγματεύσεις με επενδυτές με στόχο να επιτύχει ανταλλαγή χρέους με έκδοση νέων ομολόγων ώστε να αποφύγει την πιθανή ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας ή να τεθεί υπό νέα διοίκηση που θα οριστεί από τις δικαστικές αρχές.
Ο στόλος της Rickmers αποτελείται από 16 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας από 3.450-5.060 TEUs. Πελάτες της εταιρείας είναι κολλοσοί της παγκόσμιας αγοράς, όπως οι NYK, MOL, Maersk και CMA CGM. Η μετοχή της Rickmers Maritime παρουσίασε πτώση 14,3% την Πέπτη, με το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου της Σιγκαπούρης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.