Η APM Terminals ενδέχεται να κηρυχθεί έκπτωτη από το λιμάνι του Callao

Η APM Terminals ενδέχεται να κηρυχθεί έκπτωτη από το λιμάνι του Callao

77
Η APM Terminals ενδέχεται να κηρυχθεί έκπτωτη από το λιμάνι του Callao

To εποπτικό συμβούλιο για επενδύσεις σε μεταφορικές υποδομές δημόσιας χρήσης (Ositran) φέρεται να μην είναι ικανοποιημένο από το βαθμό ολοκλήρωσης και την ποιότητα των εργασιών της APM Terminals στην Βόρεια προβλήτα του λιμένα του Callao, η οποία έχει παραχωρηθεί στην εταιρεία.
Η Ositran δήλωσε ότι έχουν ήδη παρατηρηθεί ρωγμές σε ορισμένες από τις λιμενικές υποδομές που έχουν ήδη ολοκληρωθεί στο λιμάνι, ενώ και ο μηχανολογικός εξοπλισμός που έχει τοποθετηθεί δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που είχαν τεθεί κατά την διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας παραχώρησης. Η APM Terminals έχει χρονικό περιθώριο μέχρι τις 11 Οκτωβρίου για να έρθει σε συμφωνία με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για τη συμμόρφωσή της με τις απαιτήσεις των υποδομών αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να ανακληθεί η παραχώρηση. Σύμφωνα με την APM Terminals οι παρατηρήσεις αφορούν σε υποδομές συνολικού κόστους μικρότερου από 1% του συνολικού προϋπολογισμού, συμπληρώνοντας ότι τέτοια περιστατικά είναι συνήθη σε έργα αυτού του μεγέθους. Παρόλα αυτά μέχρι σήμερα η Ositran δεν έχει πειστεί από τις αιτιάσεις της APM Terminals.
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά άλλων γεγονότων τα οποία έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την APM Terminals έπειτα μάλιστα και από τις φήμες που υπάρχουν στην αγορά ότι η εταιρεία (θυγατρική της Maersk) έχει αρχίσει να αποχωρεί από λιμάνια, βάζοντας πωλητήριο με σκοπό να ενισχύσει οικονομικά την μητρική εταιρεία η οποία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της άσχημης ναυλαγοράς στον κλάδο των εμπορευματοκιβωτίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.