Η Αβάνα καλωσορίσει τους Πολωνούς

Η Αβάνα καλωσορίσει τους Πολωνούς

114
Η Αβάνα καλωσορίσει τους Πολωνούς

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Πολωνίας Πάβελ Χοράζε κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην κουβανική πρωτεύουσα, Αβάνα, την περασμένη εβδομάδα εξέφρασε το ισχυρό ενδιαφέρον της Βαρσοβίας για ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών δεσμών των δύο χωρών. Στην ουσία η πολωνική κυβέρνηση της Μπεάτα Μαρία Σίντλο έχει θέσει ως στόχο το άνοιγμα της αγοράς της Κούβας, στα πολωνικά βιομηχανικά και αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, αλλά και την αναζήτηση ευκαιριών για επενδύσεις κεφαλαίων από την πλευρά των Πολωνών επιχειρηματιών στο νησί.
Η τελευταία επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης είναι η τέταρτη που πραγματοποιείται από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη της Πολωνίας το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Αβάνα και τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν, συγκεκριμένα, τη δυνατότητα διεύρυνσης των συνεργασιών των δύο μερών στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των ορυχείων, των ειδών διατροφής καθώς και των κλωστοϋφαντουργικών ειδών. Επιδίωξη είναι η αύξηση των πολωνικών προϊόντων που εξάγονται στην Κούβα, η αξία των οποίων το 2015 ανήλθε στα χαμηλά επίπεδα των $ 54.800.000.
Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Prensa Latina», μετά τη συνάντησή του με τον Πολωνό αξιωματούχο ο Οδάλις Σεΐχο, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Κούβας, δήλωσε ότι η Αβάνα είναι ανοιχτή σε νέες επενδύσεις και θα καλωσορίσει τους Πολωνούς που επιθυμούν να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους στην χώρα του.
Να σημειωθεί ότι η οικονομία της Πολωνίας, της μόνης χώρας της ΕΕ που δεν βίωσε ύφεση κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών της κρίσης που έπληξε (και) την ευρωπαϊκή ήπειρο, αναπτύσσεται με ρυθμούς της τάξης του 3,5%, αναδεικνυόμενη σταδιακά ως η ατμομηχανή ανάπτυξης της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Φωτό: flickr.com/j.arendt

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.