Στόχος της Emirates Airline να επιστρέψουν τα περιθώρια κέρδους που απολάμβανε...

Στόχος της Emirates Airline να επιστρέψουν τα περιθώρια κέρδους που απολάμβανε κάποτε

90
Στόχος της  Emirates Airline να επιστρέψουν τα περιθώρια κέρδους που απολάμβανε κάποτε

Aκόμα και οι παντοδύναμες και κερδοφόρες αεροπορικές εταιρείες του Αραβικού Κόλπου προσπαθούν να βρουν λύσεις για να βελτιώσουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα και κυρίως να ενισχύσουν τα έσοδά τους, με ανέξοδους τρόπους.
Ο πρόεδρος της Emirates Airline, Tim Clark δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε να στεκόμαστε και να περιμένουμε ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα» και ανακοίνωσε σε πρόσφατο αεροπορικό συνέδριο στο Λονδίνο ότι η εταιρεία προσπαθεί πλέον να ενισχύσει το σύνολο των συμπληρωματικών εσόδων της.
Σε αυτό το πλαίσιο η Emirates εξετάζει το ενδεχόμενο για επιβολή χρέωσης στους επιβάτες, για την προεπιλογή του καθίσματος σε πτήση, αλλά και επιπλέον χρεώσεις αποσκευών. Η εταιρεία παράλληλα μελετά και το λανσάρισμα στα αεροπλάνα της μιας νέας κατηγορίας θέσης που ήδη υπάρχει κυρίως στις Ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, της premium economy class, αφού η κίνηση στη διακεκριμένη θέση “κλονίζεται” από τον πόλεμο στις τιμές μεταξύ των αερομεταφορέων της Ασίας. Ο πρόεδρος του αραβικού κολοσσού των αερομεταφορών δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί προκειμένου να ξανά αποκτήσει τα περιθώρια κέρδους που απολάμβανε κάποτε.
untitled-copy

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.