H Hapag-Lloyd Cruises ναυπηγεί νέα πολυτελή κρουαζιερόπλοια

H Hapag-Lloyd Cruises ναυπηγεί νέα πολυτελή κρουαζιερόπλοια

168
H Hapag-Lloyd Cruises ναυπηγεί νέα πολυτελή κρουαζιερόπλοια

Η θυγατρική της TUI Group, Hapag-Lloyd Cruises με έδρα το Αμβούργο, ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών ότι έχει παραγγείλει δύο νέα κρουαζιερόπλοια στα νορβηγικά ναυπηγεία VARD Langsten AS, σε συνεργασία με το ναυπηγείο της Vard στην Τούλτσα της Ρουμανίας (VARD Tulcea SA). Τα δύο νέα πέντε αστέρων κρουαζιερόπλοια θα παραδοθούν στην εταιρεία την άνοιξη και το φθινόπωρο του 2019, αντιστοίχως.
Τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια θα έχουν μήκος 138 και πλάτος 22 μέτρα, με χωρητικότητα 16.100 κόρων, βύθισμα 5,4 μέτρων, ενώ θα διαθέτουν 120 καμπίνες και σουίτες που θα μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 240 άτομα και 170 μέλη πληρώματος. Οι περισσότερες από τις καμπίνες θα διαθέτουν μπαλκόνι ενώ τα πλοία θα διαθέτουν τρία εστιατόρια, ένα σύγχρονο γυμναστήριο καθώς και spa.
Και τα δύο κρουαζιερόπλοια, κατηγορίας Iceclass PC 6, θα ανταποκρίνονται πλήρως στα υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα και θα μπορούν με ασφάλεια να πλέουν τόσο σε πολικές περιοχές όσο και σε πιο ζεστά κλίματα, όπως η περιοχή του Αμαζονίου.
hlc_neubau_expedition_marina

Φωτό: hl-cruises.de

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.