Συμμαχία νοτιο-κορεατικών ναυτιλιακών εταιρειών για κάλυψη του κενού που αφήνει η Hanjin...

Συμμαχία νοτιο-κορεατικών ναυτιλιακών εταιρειών για κάλυψη του κενού που αφήνει η Hanjin Shipping

250
Συμμαχία νοτιο-κορεατικών ναυτιλιακών εταιρειών για κάλυψη του κενού που αφήνει η Hanjin Shipping

Η Hyundai Merchant Marine Co. (ΗΜΜ) προχωρά στη συγκρότηση μίας μίνι-συμμαχίας με τρεις μικρότερες ναυτιλιακές εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Κορέας, με στόχο την κάλυψη του κενού που άφησε πίσω της η πτωχευμένη πλέον Hanjin Shipping.
Συγκεκριμένα, η HMΜ ανακοίνωσε ότι προχωρά σε συγκρότηση μίας συμμαχίας με τις μικρότερες νοτιο-κορεατικές ναυτιλιακές εταιρείες Korea Marine Transport Co., Sinokor Merchant Marine Co. και Heung-A Shipping Co., με τα πλοία τους -σε πρώτη φάση 15 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων- να αναλαμβάνουν από τα τέλη του Σεπτεμβρίου την εκτέλεση δρομολογίων στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας.
Τα δρομολόγια τα οποία θα προσφέρει η νέα μίνι-συμμαχία είναι τα εξής: Gwangyang, Μπουσάν-Βιετνάμ, Ταϊλάνδη / Gwangyang, Μπουσάν, Ουλσάν- Ινδονησία / Ιντσεόν, Μπουσάν – Ινδονησία.
Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της HMM, όπως μεταδίδει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος ‘pulsenews.co.kr,’ η ΗΜΜ προχώρησε στη συγκρότηση «της συμμαχίας για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες που υφίστανται οι ιδιοκτήτες εμπορευμάτων στη νοτιο-ανατολική Ασία λόγω των δικαστικών εκκρεμοτήτων της Hanjin Shipping».
Η κίνηση αυτή της HMM θα πρέπει, βέβαια, να εκτιμηθεί και ως προσπάθεια της διοίκησής της νοτιο-κορεάτικης εταιρείας να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά της Ασίας και να μπορέσει έτσι να διεκδικήσει υπό άλλους όρους τη συμμετοχή της στην παγκόσμια συμμαχία 2Μ. Μάλιστα, η ΗΜΜ θεωρεί ότι μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις ένταξής της στην 2Μ, που εκτιμάται ότι θα συμβεί τον Απρίλιο του 2017.

Φωτό: hmm.co.kr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.