O Πρόεδρος της ΕΕΕ Θεόδωρος Βενιάμης απαντά για το θέμα της ναυτικής...

O Πρόεδρος της ΕΕΕ Θεόδωρος Βενιάμης απαντά για το θέμα της ναυτικής εργασίας

613
O Πρόεδρος της ΕΕΕ Θεόδωρος Βενιάμης απαντά για το θέμα της ναυτικής εργασίας

Σχετικά με δηλώσεις που αποδίδονται στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα για το θέμα της ναυτικής εργασίας και την προτροπή του για υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης επιθυμεί να επαναλάβει τις θέσεις του ελληνικού εφοπλισμού:
«Σε μία εποχή όπου η πατρίδα μας και η κοινωνία μας μαστίζεται από την ανεργία, ιδίως στους νέους, έχουμε εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία μας να αναβιώσουμε την ναυτοσύνη των Ελλήνων, την οποία η ελληνική πλοιοκτησία εκτιμά και εμπιστεύεται.
Η ελληνόκτητη εμπορική ναυτιλία έχει αποδεδειγμένα τη δυναμική να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας δίνοντας στους νέους συμπολίτες μας προοπτικές για εργασία και δημιουργία.
Ταυτόχρονα όμως η ανταγωνιστικότητα ήταν πάντοτε και παραμένει καθοριστική παράμετρος για την επιβίωση του ελληνικού πλοίου στο διεθνή ναυτιλιακό στίβο προκειμένου να συνεχίσει να αποτελεί στρατηγικό πυλώνα και μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Επομένως, προϋπόθεση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι η συμφωνία νέων ρεαλιστικών όρων, οι οποίοι να λαμβάνουν υπόψη τα δεδομένα στην ελληνική και διεθνή ναυτιλιακή αγορά εργασίας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.