Στην ανάπτυξη νέων πολιτικών για τη βελτίωση της ναυπηγικής βιομηχανίας στοχεύει ο...

Στην ανάπτυξη νέων πολιτικών για τη βελτίωση της ναυπηγικής βιομηχανίας στοχεύει ο Πούτιν

115
Στην ανάπτυξη νέων πολιτικών για τη βελτίωση της ναυπηγικής βιομηχανίας στοχεύει ο Πούτιν

Η ανάπτυξη νέων πολιτικών για τη βελτίωση της ναυπηγικής βιομηχανίας, ειδικά για εμπορικά πλοία, και η δημιουργία και απρόσκοπτη λειτουργία νέων εγκαταστάσεων ναυπήγησης είναι ένα από τα στρατηγικά οράματα για την ενίσχυση του βιομηχανικού δυναμικού της ρωσικής Άπω Ανατολής, όπως δήλωσε πριν λίγες μέρες ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την επίσκεψη του στο Ναυπηγείο Zvezda.
Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε έμφαση στις συνεργασίες με ασιατικές εταιρείες ενώ τόνισε ότι η περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη των εγκαταστάσεων στη Zvezda είναι σημαντικότατες για το σύνολο του τομέα της εθνικής ναυπηγικής βιομηχανίας. Το νέο ναυπηγείο θα είναι σε θέση να ναυπηγεί σύγχρονα μεσαίας και μεγάλης χωρητικότητας εμπορικά πλοία
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι κορυφαίες εταιρείας παραγωγής και εμπορίας πετρελαίου ενδιαφέρονται για συνεργασία με το νέο ναυπηγείο στη Zvezda», πρόσθεσε, ο Ρώσος πρόεδρος τονίζοντας την έμφαση που δίνει το Κρεμλίνο στη ναυτιλιακή αναμόρφωση και αναγέννηση της Ρωσικής Άπω Ανατολής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.