Η Τεχεράνη ξεκινά την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου

Η Τεχεράνη ξεκινά την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου

41
Η Τεχεράνη ξεκινά την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ιρανικής Εταιρείας Πετρελαίου (National Iranian Oil Company, NIOC) ανακοίνωσε ότι η Τεχεράνη θα αρχίσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου από τα τεράστια υπεράκτια οικόπεδα στα Νότια Παρς (ή Φαρς στα Ιρανικά) μέχρι τις 20 Μαρ 2017.
Μιλώντας στο Πρακτορείο Ειδήσεων Tasnim, εκπρόσωπος της NΙOC δήλωσε ότι η ανάπτυξη της πρώτης φάσης των επιχειρήσεων είναι σε εξέλιξη από τις ιρανικές εταιρείες με στόχο την παραγωγή 35.000 βαρελιών αργού πετρελαίου την ημέρα.
Η παραγωγή πετρελαίου θα ξεκινήσει από το τέλος του ιρανικού έτους μετά την εγκατάσταση πλωτών εγκαταστάσεων παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης (Floating Production Storage and Offloading, FPSO).
Το οικόπεδο South Pars είναι μέρος ενός ευρύτερου οικοπέδου πλούσιο σε κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που το Ιράν “μοιράζεται” με το Κατάρ. Το οικόπεδο καλύπτει μια συνολική έκταση 9.700 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Περσικό Κόλπο, εκ των οποίων τα 3.700 τετραγωνικά χιλιόμετρα ανήκουν στο Ιράν.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.