Ολοκλήρωση τριήμερης επίσκεψης πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στην Κρήτη

Ολοκλήρωση τριήμερης επίσκεψης πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στην Κρήτη

42
Ολοκλήρωση τριήμερης επίσκεψης πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στην Κρήτη

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη στην Κρήτη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Γιάννη Θεοτοκά, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχου Λ.Σ. Σταμάτη Ράπτη, και του Α’ Υπαρχηγού Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχου Λ.Σ. Θεόδωρου Κλιάρη.
Η επίσκεψη της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του Υπουργείου, ξεκίνησε τη Δευτέρα με επίσκεψη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.
Στον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου βρέθηκε την Τρίτη 30/08/2016 η Ηγεσία του Υπουργείου όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, Απόλλωνα Φιλιππή, τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου και τους εργαζόμενους στον ΟΛΗ.
Στη συνέχεια η πολιτική και στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου, ο Λιμενάρχης Ηρακλείου, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Δημήτρης Σαϊτάκης και στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παραβρέθηκαν σε εκδήλωση ονοματοδοσίας στο Δήμο Μαλεβιζίου, στο Γάζι, όπου οι τοπικές αρχές τίμησαν τη μνήμη του Λιμενοφύλακα Μαρίνου Ζαμπάτη δίνοντας το όνομά του σε οδό της Αμμουδάρας. Ο γενναίος Λιμενοφύλακας Μαρίνος Ζαμπάτης, θρύλος έκτοτε για το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, έχασε τη ζωή του στις 27 Απριλίου 1997, μόλις σε ηλικία 25 ετών σε ώρα εκτέλεσης καθήκοντος, από πυρά εγκληματιών λαθρεμπόρων στη θαλάσσια περιοχή όρμου Παγανιά Θεσπρωτίας.
Η ακριτική Γαύδος ήταν την Τετάρτη 31/08/2016 ο τελευταίος σταθμός της τριήμερης επίσκεψης στην Κρήτη. Με το νεότευκτο σκάφος του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. ΠΑΘ 090, το οποίο έχει λάβει τον όνομα «Νήσος Γαύδος» η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας ταξίδεψε στο νοτιότερο σημείο της Ευρώπης, όπου τους υποδέχτηκε η Δήμαρχος του νησιού, Ευαγγελία Καλλινίκου, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι τοπικές Αρχές και κάτοικοι του νησιού.
DSC_0332_5

DSC_0319_1

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.