Νέες προοπτικές για τις δια θαλάσσης εισαγωγές άνθρακα από τη Νότια Αφρική...

Νέες προοπτικές για τις δια θαλάσσης εισαγωγές άνθρακα από τη Νότια Αφρική στην Ανατολική Ευρώπη

66
Νέες προοπτικές για τις δια θαλάσσης εισαγωγές άνθρακα από τη Νότια Αφρική στην Ανατολική Ευρώπη

Η Nοτιοαφρικανική Δημοκρατία είναι πλέον ο κύριος προμηθευτής άνθρακα για την Ουκρανία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ουκρανού υπουργού ενέργειας κ. Nasalik ο οποίος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Κιέβου είχε σταματήσει την αγορά άνθρακα από τα ορυχεία στην περιοχή Donbass λόγω των αναταραχών και συγκρούσεων στην ευρύτερη περιφέρεια.
Αν και οι τιμές κάποτε ήταν απαγορευτικές για εισαγωγές άνθρακα από τη Νότια Αφρική προς την Ανατολική Ευρώπη η τιμή αγοράς πλέον είναι μειωμένη κατά 50% με αποτέλεσμα να αποτελεί μια πηγή ενέργειας και καυσίμου για τον βαρύ χειμώνα της Ουκρανίας. Ωστόσο ειδικοί παρατηρούν ότι η ποιότητα του άνθρακα της Νότιας Αφρικής δεν είναι του ίδιου επιπέδου με τα κοιτάσματα στην Donbass με αποτέλεσμα τη μειωμένη παραγωγή της απαιτούμενης θερμότητας.
Οι συγκρούσεις στην περιοχή Donbass έχουν στοιχίσει ακριβά στην ουκρανική κυβέρνηση και στην κοινωνία αφού τα ορυχεία στην περιοχή ήταν οι κύριοι τροφοδότες για τα εργοστάσια και τα νοικοκυριά της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.