Εταιρεία σκαφών αναψυχής επενδύει στην “εύφλεκτη” αγορά της Σεβαστούπολης

Εταιρεία σκαφών αναψυχής επενδύει στην “εύφλεκτη” αγορά της Σεβαστούπολης

301
Εταιρεία σκαφών αναψυχής επενδύει στην “εύφλεκτη” αγορά της Σεβαστούπολης

H ρωσική εταιρεία πρακτόρευσης σκαφών αναψυχής και ναυπηγήσεων Popilov επενδύει εδώ και 4 χρόνια στην ανερχόμενη αλλά και “εύφλεκτη” αγορά της Σεβαστούπολης στην Κριμαία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ένα σκάφος 20 μέτρων κατασκευάστηκε πρόσφατα στα ναυπηγεία της εταιρείας και δύο ακόμη είναι υπό κατασκευή. Αυτά τα σκάφη αναψυχής «είναι αξιοπρεπείς ανταγωνιστές σε σχέση με τους Ευρωπαίους ομολόγους», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS ο εκπρόσωπος της εταιρείας που προσπαθεί να επαναφέρει τη Σεβαστούπολη στο ναυπηγικό χάρτη της ανατολικής Ευρώπης.
Το ναυπηγείο αντιπροσωπεύει τον πλήρη κύκλο παραγωγής από το σχεδιασμό μέχρι την κατασκευή ενός σκάφους, ενώ προσφέρει και όλες τις υπηρεσίες ναυπηγοεπισκευής και συντήρησης.
Οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας έχουν σαφώς επηρεάσει τις δραστηριότητες της εταιρείας, ιδίως όσον αφορά την αγορά εξοπλισμού σκαφών, παρ ‘όλα αυτά, η εταιρεία κατάφερε σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο να καθιερωθεί και να συνάψει συνεργασία με 17 ευρωπαϊκές εταιρείες και κατασκευαστές εξοπλισμού σκαφών αναψυχής.
Η Popilov παράλληλα συμμετέχει σε ρωσικά προγράμματα για τη βελτίωση της διεθνούς απόδοσής της ενώ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες που προσφέρει η Σεβαστούπολη ως κέντρο θαλάσσιου τουρισμού αλλά και ως κόμβου στη Μαύρη Θάλασσα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.