Σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο το Baltic Exchange εξαγοράζεται

Σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο το Baltic Exchange εξαγοράζεται

302
Σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο το Baltic Exchange εξαγοράζεται

Το διοικητικό συμβούλιο του Baltic Exchange ενέκρινε ομόφωνα την προσφορά για την εξαγορά του ιστορικού οίκου – θεσμού από τη Singapore Exchange Ltd.
“Η προτεινόμενη εξαγορά θα επιταχύνει την ανάπτυξη και εξέλιξη του Baltic Exchange πέρα ​​από αυτό που θα μπορούσε να επιτύχει μόνο τoυ,” δήλωσε ο πρόεδρος Χρηματιστηρίου του Baltic Exchange, Guy Campbell στα διεθνή πρακτορεία.
Σύμφωνα με το Reuters και άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία και αναλυτές, η προσφορά της SGX έρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο αφού οι χαμηλοί ναύλοι στα ξηρά φορτία, η αύξηση του αριθμού των νέων πλοίων και η ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ απαιτούν νέους επαναπροσδιορισμούς από όλους τους σημαντικούς παίκτες της αγοράς.
Το κτίριο του Baltic Exchange, όπου στεγάζεται και η Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας Λονδίνου, είναι ένα εξαιρετικά περιζήτητο και ανυπολόγιστης αξίας ακίνητο στην καρδιά του City το μέλλον και ο τρόπος λειτουργίας του οποίου θα κριθεί πλέον από τους νέους μετόχους και ιδιοκτήτες του. Η απόφαση του ΔΣ θα πρέπει τώρα να εγκριθεί και από τη γενική συνέλευση του ιστορικού οργανισμού της ναυτιλίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.