«Λιμάνι της χρονιάς» ανακηρύχθηκε από τους ναυτικούς το Μπρεμερχάφεν

«Λιμάνι της χρονιάς» ανακηρύχθηκε από τους ναυτικούς το Μπρεμερχάφεν

178
«Λιμάνι της χρονιάς» ανακηρύχθηκε από τους ναυτικούς το Μπρεμερχάφεν

Το διεθνές δίκτυο για την ευημερία των ναυτικών (International Seafarers Welfare and Assistance Network, ISWAN) απένειμε στο Μπρεμερχάφεν, χάρη στις υπηρεσίες που προσέφερε η οργάνωση υποστήριξης ναυτικών «Seemannsmission», το διεθνές βραβείο του «λιμανιού της χρονιάς».
Η τελετή της βράβευσης πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουνίου στη Μανίλα.
Η ψηφοφορία διεξήχθη αποκλειστικά και μόνο μεταξύ ναυτικών, ενώ ως κριτήρια είχαν τεθεί η παροχή υπηρεσιών στήριξης των ναυτικών, καθώς και η προσφορά υπηρεσιών επικοινωνίας αλλά και δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας στα πληρώματα των πλοίων που ελλιμενίζονταν στους κατά τόπους λιμένες.
Οι αριθμοί για το λιμένα του Μπρεμερχάφεν είναι εντυπωσιακοί: 25.000 ναυτικοί επισκέφτηκαν τον χώρο υποδοχής ναυτικών της οργάνωσης «Seemannsmission», οι διανυκτερεύσεις σε αυτόν έφτασαν τις 6.816, ενώ 14.984 ναυτικοί χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες της οργάνωσης κατά την διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, τα μέλη της οργάνωσης, η οποία λειτουργεί από το 1898 , συνδέεται άμεσα με την Ευαγγελική Εκκλησία και είναι μέλος της International Christian Maritime Association, πραγματοποίησαν 1.270 επισκέψεις σε πλοία, ενώ προσέφεραν 1.136 δώρα σε ναυτικούς κατά την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων.

Bremerhaven Πηγή: ISWAN Videos

Επίσης, στους χώρους της οργάνωσης οι ναυτικοί είχαν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ τους παρέχονταν και δωρεάν τηλεφωνικές κάρτες για επικοινωνία με τους οικείους τους.
Όμως, τα μέλη της γερμανικής «Seemannsmission» επισκέφτηκαν, επίσης, εκατοντάδες ναυτικούς κατά την διάρκεια της νοσηλείας τους σε τοπικά νοσοκομεία του Μπρεμερχάφεν, με άλλους συζήτησαν ζητήματα που άπτονταν των θρησκευτικών τους ανησυχιών, ενώ προσέφεραν ακόμα και ξεναγήσεις στους χώρους του λιμένα.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο της βράβευσης εδώ.

Φωτό: flickr.com/Allie_Caulfield

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.