Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε για μία ακόμη εβδομάδα η ναυλαγορά

Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε για μία ακόμη εβδομάδα η ναυλαγορά

280
Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε για μία ακόμη εβδομάδα η ναυλαγορά

Χαμηλά επίπεδα ναύλων διαπιστώνει για μία ακόμη εβδομάδα η ανάλυση της αγοράς από την Alibra Shipping Limited.
Στην αγορά χύδην ξηρού φορτίου οι ναύλοι στα Handysize και στα Supramax μειώθηκαν ελαφρά κυρίως στην περιοχή του Κόλπου των Η.Π.Α.
Οι ναύλοι στα Capes ήταν ως επί το πλείστον σταθεροί ακολουθώντας τις τάσεις στο εμπόριο σιδηρομεταλλεύματος Δυτικής Αυστραλίας-Βόρειας Κίνας. Παρ’ όλ’ αυτά οι ναύλοι στα Capes για εξάμηνες ναυλώσεις κινούνται κάτω από τα $8.000 την ημέρα.
Στα Ultramaxes για εξάμηνες ναυλώσεις στην περιοχή του Ειρηνικού, ο ναύλος ανήλθε στα $7.300 την ημέρα παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με δύο εβδομάδες πριν.
Στην αγορά των χύδην υγρών φορτίων οι τιμές του αργού πετρελαίου έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε εβδομάδων με το Brent να κλείνει στην περιοχή των $48 και το WTI στα $46 ως επακόλουθο των φημών ότι ο OPEC θα παγώσει το επίπεδο παραγωγής επιδιώκοντας να σταθεροποιήσει την αγορά.
Οι χρονοναυλώσεις ήταν και την προηγούμενη εβδομάδα περιορισμένες και επικεντρώθηκαν κυρίως σε βραχυχρόνιες ναυλώσεις. Το επίπεδο των ναύλων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και περιόδων ναύλωσης παρέμεινε υποτονικό.
Τα Suezamaxes και τα VLCC μετά βίας μπορούν να επιτύχουν ναύλους των $19.000 και των $21.000 την ημέρα, αντίστοιχα, για ετήσια ναύλωση.

Φωτό: flickr.com/Keith Yahl

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.