Κεφαλονιά και Ιθάκη οδεύουν προς απόκτηση υδατοδρομίων

Κεφαλονιά και Ιθάκη οδεύουν προς απόκτηση υδατοδρομίων

82
Κεφαλονιά και Ιθάκη οδεύουν προς απόκτηση υδατοδρομίων

Το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλληνίας-Ιθάκης ενέκρινε την υλοποίηση υδατοδρομίων στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη καθώς και την υπογραφή των σχεδίων προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλληνίας- Ιθάκης και του Ταμείου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του έργου της προγραμματικής σύμβασης φτάνει τα 10.000 ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση γίνεται από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Η σύμβαση αναφέρει το Ταμείο ως κύριο του έργου και την Περιφέρεια Ιονίων νήσων ως φορέα υλοποίησης, με τη ρητή μνεία ότι δεν θα έχει καμία περαιτέρω εμπλοκή πέραν της έκδοσης της αδείας του υδατοδρομίου.
Η λειτουργία του υδατοδρομίου θα δώσει σημαντική αναπτυξιακή ώθηση στα δύο νησια, αφού ενισχύεται ο τομέας του τουρισμού που αποτελεί για Κεφαλονιά και Ιθάκη βασικό πυλώνα ανάπτυξης, ενώ δημιουργείται ένα σημαντικό πεδίο επένδυσης με σημαντικά οφέλη ιδιαίτερα για τις νησιωτικές κοινωνίες.

Φωτό: flickr.com/ Joan Campderrós-i-Canas

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.