Το 2017 η low-cost Scoot θα συνδέει Αθήνα και Σιγκαπούρη με τα...

Το 2017 η low-cost Scoot θα συνδέει Αθήνα και Σιγκαπούρη με τα Dreamliners της

761
Το 2017 η low-cost Scoot θα συνδέει Αθήνα και Σιγκαπούρη με τα Dreamliners της

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Scoot, που ελέγχεται πλήρως από την Singapore Airlines (SIA) Budget Aviation Holdings και έχει βραβευτεί ως η Best Low Cost Airline για το 2015 για την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, με επίσημη ανακοίνωσή της την περασμένη Τρίτη ενημέρωσε το επιβατικό κοινό σε Ελλάδα αλλά και Ασία ότι θα επεκτείνει τα δρομολόγιά της προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, ξεκινώντας σε πρώτη φάση από την Αθήνα.
Έτσι, λοιπόν από τις 20 Ιουνίου 2017 η Scoot με τα αεροσκάφη της Boeing 787 Dreamliners, τα οποία είναι εξοπλισμένα με συνολικά 329 καθίσματα, συμπεριλαμβανομένων των 18 καθισμάτων της ScootBiz, θα συνδέει τη Σιγκαπούρη με την Αθήνα με τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις. Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια θα εκτελούνται ως εξής:
– από Σιγκαπούρη προς Αθήνα: αναχώρηση 02:00 και άφιξη 08:30
– από Αθήνα προς Σιγκαπούρη: αναχώρηση 12:00 και άφιξη 04:25 (την επομένη ημέρα).
Η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή.
Ενδεικτικά, το κόστος ενός εισιτηρίου στην οικονομική θέση της Scoot για τον Ιούνιο του 2017 αγγίζει για το σκέλος Αθήνα-Σιγκαπούρη τα €218,19 και για το σκέλος Σιγκαπούρη-Αθήνα τα €197,5, ενώ για την ScootBiz, οι τιμές φτάνουν τα €608,19 και €747,75, αντιστοίχως.
Να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο συνιστά την πρώτη μακρινή πτήση της Scoot μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, καθώς και μία από τις πλέον μακρινές πτήση που εκτελεί αερομεταφορέας χαμηλού κόστους, με μία διανυόμενη απόσταση που υπερβαίνει τα 10.000 χλμ.
Ο διευθύνων σύμβουλος Λι Λικ Χσιν της Budget Aviation Holdings σε δήλωσή του ανέφερε ότι «οι επιβάτες μας έχουν ζητήσει να μπορούν να πετούν στην Ευρώπη και η Scoot είναι ενθουσιασμένη που μπορεί να ικανοποιήσει αυτή τους την απαίτηση».
Η έναρξη αυτού του νέου δρομολογίου θα επιτρέψει την καλύτερη σύνδεση και της Αυστραλίας με την Αθήνα και από εκεί με άλλους προορισμούς εντός της Ευρώπης, καθώς η Scoot ήδη πετά προς Μελβούρνη, Περθ και Σίδνεϋ.
Παράγοντες της ελληνικής αγοράς εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι η έναρξη των πτήσεων της Scoot στον «Ελευθέριο Βενιζέλο» θα ενισχύσει εμμέσως και την AEGEAN, που έχει ένα σημαντικό δίκτυο προορισμών τόσο εντός της χώρας όσο και στην Ευρώπη, προορισμοί στους οποίους οι Ασιάτες επιβάτες αγαπούν να ταξιδεύουν.

Scoot

Πηγή: flyscoot.com

Φωτό: flickr.com/DAIHYUN JI

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.