Ανατροπή στις έρευνες για την τραγωδία στην Αίγινα

Ανατροπή στις έρευνες για την τραγωδία στην Αίγινα

869
Ανατροπή στις έρευνες για την τραγωδία στην Αίγινα

Παραιτήθηκε από συνήγορος του 77χρονου εξαδέλφου του, που κατηγορείται για το τετραπλό φονικό στην Αίγινα, ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
Ο κ. Λυκουρέζος υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ότι «δεν μπορεί να ασκήσει με την απαιτούμενη ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα υπερασπιστικά του καθήκοντα» από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος είναι στενός συγγενής του.
Η απόφαση αυτή έρχεται μία μόλις ημέρα μετά τις δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου στην είσοδο των Δικαστηρίων Πειραιά, όπου μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους».
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 77χρονο είναι κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, όπως είναι η πρόκληση ναυαγίου που προκάλεσε τον θάνατο ατόμων και η ανθρωποκτονία από αμέλεια
Ως προς τις έρευνες, αυτές συνεχίζονται από το Λιμενικό Σώμα καθώς αναζητούνται μάρτυρες και άλλα ευρήματα που θα ρίξουν άπλετο φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες το ταχύπλοο που φέρεται να οδηγούσε ο 77χρονος, εμβόλισε το τουριστικό σκάφος.

ΑΙΓΙΝΑ ΤΑΧΥΠΛΟΟ ΕΜΒΟΛΙΣΕ ΛΑΝΤΖΑ ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΚΡΟΙ  ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ Το ταχύπλοο σκάφος που προκάλεσε το δυστύχημα

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο δράστης του δυστυχήματος υποστήριξε ότι την ώρα του τραγικού συμβάντος είχε αναπτύξει ταχύτητα 21 μιλίων την ώρα, ταχύτητα «αδιανόητη» σύμφωνα με τον υπουργό.
Χθες, πραγματοποιήθηκε η νεκροτομή στη σορό του κυβερνήτη του τουριστικού σκάφους από τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Ηλία Μπογιόκα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι ο άτυχος άνδρας, τραυματισμένος από την σύγκρουση των δύο πλοίων, έπεσε στη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του, με τραγικό αποτέλεσμα να πνιγεί ζωντανός. Σήμερα θα πραγματοποιηθούν εκτός απροόπτου οι νεκροτομές στις άλλες τρεις σορούς για να διαπιστωθούν οι αιτίες θανάτου.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΛΑΪΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.