Σύγκρουση πλοίων οδηγεί σε κλείσιμο τα Στενά του Βοσπόρου – 3 οι...

Σύγκρουση πλοίων οδηγεί σε κλείσιμο τα Στενά του Βοσπόρου – 3 οι νεκροί (updated)

1289
Σύγκρουση πλοίων οδηγεί σε κλείσιμο τα Στενά του Βοσπόρου – 3 οι νεκροί (updated)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, Vasip Sahin, έχουν διακοπεί όλες οι διελεύσεις πλοίων από τα Στενά του Βοσπόρου, μετά τη σύγκρουση ενωρίτερα σήμερα ενός πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου με ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής στα ανοικτά της ιστορικής γειτονιάς Σαράι Μπουρνού της Κωνσταντινούπολης, στην περιοχή Φατίχ.
Οι Αρχές της Κωνσταντινούπολης είχαν ανακοινώσει προ ολίγων ωρών ότι διασώθηκαν οκτώ άτομα, με αρκετά εξ αυτών να φέρουν σοβαρά τραύματα. Όλοι επέβαιναν στο σκάφος της Ακτοφυλακής.
Οι νεώτερες, όμως, πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους διασωθέντες, που είχαν μεταφερθεί σε νοσκομείο της Κωνσταντινούπολης, τρεις υπέκυψαν τελικά στα τραύματά τους.
Προς το παρόν δεν υπάρχει καμμία ενημέρωση για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να παραμείνουν κλειστά τα Στενά του Βοσπόρου.
Από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρεται ότι το φορτηγό πλοίο M/V Tolunay, με σημαία των Νήσων Κουκ και έχοντας προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα, αμέσως μετά τη σύγκρουση φέρεται να συνέχισε το ταξίδι του.
Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά εφέτος που ο Βόσπορος, μία από τις πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς του κόσμου, κλείνει για τη ναυσιπλοΐα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/SEDAT SUNA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.