Νέες παραγγελίες για την Boeing ύψους $9 δις

Νέες παραγγελίες για την Boeing ύψους $9 δις

73
Νέες παραγγελίες για την Boeing ύψους $9 δις

Για την αμερικανική Boeing ο μήνας Ιούλιος έκλεισε με νέες παραγγελίες που φτάνουν σε αξία τα $9 δις, με τους κυριότερους πελάτες της εταιρείας να προέρχονται από την Ασία και να έχουν συναφθεί κατά την διάρκεια του Farnborough Air Show 2016 στην Αγγλία. Η μεγαλύτερη παραγγελία για εμπορικά αεροσκάφη Boeing πραγματοποιήθηκε από τη Malaysia Airlines στις 27 Ιουλίου και αφορά σε συνολικά 25 αεροσκάφη 737 MAX 8, αξίας 2,75 δις δολαρίων ΗΠΑ.
Η αεροπορική εταιρεία Ruili Airlines της Κίνας παρήγγειλε έξι 787-9 Dreamliners, αξίας 1,59 δις δολαρίων, ενώ η ευρωπαϊκή TUI Group έχει προχωρήσει σε μία μεγάλη, επίσης, παραγγελία 10 Boeing 737 MAX 8 (αξία 1,1 δις).
Συνολικά για τους πρώτους επτά μήνες του 2016, οι παραγγελίες της Boeing για εμπορικά αεροσκάφη φθάνουν τα 358, αξίας περίπου 45,15 δις δολαρίων σε τιμές καταλόγου.
Να σημειωθεί ότι και ο ευρωπαϊκός κατασκευαστής αεροσκαφών Airbus βλέπει να έχουν αυξηθεί σημαντικά οι πωλήσεις του. Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο 2016 η Airbus ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει συνολικές πωλήσεις -μετά τις ακυρώσεις- που φτάνουν τα 323 αεροσκάφη, ενώ οι πωλήσεις της Boeing έχουν διαμορφωθεί κατά τι υψηλότερα, στα 333 αεροσκάφη.
Βέβαια, οι παραγγελίες και των δύο κατασκευαστών παρουσιάζουν μείωση της τάξης του 17% σε σύγκριση με το αντίστοιχο επτάμηνο του 2015, κυρίως εξαιτίας της ανησυχίας για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Φωτό: www.boeing.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.