Η αγορά κρουαζιέρας στην Ασία αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς

Η αγορά κρουαζιέρας στην Ασία αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς

93
Η αγορά κρουαζιέρας στην Ασία αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς

Σύμφωνα με την έρευνα της Cruise Lines International Association, που δημοσιεύτηκε την περασμένη Πέμπτη 11 Αυγούστου και φέρει τον τίτλο «2016 Asia Cruise Trends Study», η ασιατική αγορά κρουαζιέρας έχει εισέλθει σε εποχή ραγδαίας ανάπτυξης, με τους νέους επιβάτες που επιλέγουν ένα πακέτο κρουαζιέρας να φτάνουν το 2015 τους συνολικά 2,08 εκατομμύρια, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση της τάξης του 24% σε σχέση με το 2014.
Να σημειωθεί ότι μέσα σε μόλις τρία χρόνια από το 2012 έως και το 2014 ο αριθμός των επιβατών που προτίμησαν να ταξιδέψουν με ένα κρουαζιερόπλοιο στη συγκεκριμένη περιοχή αυξήθηκε από 775.000 σε 1,4 εκατομμύρια.
Σχολιάζοντας αυτά τα δεδομένα, η Cindy D’Aoust, η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της CLIA, δήλωσε ότι η Ασία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή σε όλο τον κόσμο σε ό,τι αφορά την κρουαζιέρα και αποτελεί μία «εντελώς νέα αγορά» αλλά και «μία νέα ευκαιρία» για όσους θέλουν να γνωρίσουν αυτήν την περιοχή με ένα κρουαζιερόπλοιο. Για την Cindy D’Aoust «αυτή η αγορά έχει την δυνατότητα να ξεπεράσει την αντίστοιχη της βόρειας Αμερικής μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια».
Σύμφωνα με την έκθεση για το 2016 έχουν προγραμματιστεί συνολικά 1.560 δρομολόγια, που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 43% σε σχέση με το 2015, ενώ σημαντική αύξηση παρουσιάσει και ο αριθμός των πλοίων που πλέουν στις θάλασσες της Ασίας. Συγκεκριμένα, ενώ το 2013 δρομολόγια εκτελούσαν 43 κρουαζιερόπλοια, ο αριθμός αυτός ανέβηκε στα 52 το 2015 και στα 60 εφέτος.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τους πιο δημοφιλείς λιμένες προσέγγισης, αυτοί βρίσκονται σε Ιαπωνία, Κίνα, αλλά και στη Νότια Κορέα.
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έκθεση της CLIA εδώ.

Φωτό: flickr.com/ David Spinks

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.