Μεγάλη μείωση κερδοφορίας παρουσίασε ο Όμιλος Α.Ρ. Møller-Maersk το δεύτερο τρίμηνο

Μεγάλη μείωση κερδοφορίας παρουσίασε ο Όμιλος Α.Ρ. Møller-Maersk το δεύτερο τρίμηνο

125
Μεγάλη μείωση κερδοφορίας παρουσίασε ο Όμιλος Α.Ρ. Møller-Maersk το δεύτερο τρίμηνο

Η πτώση των ναύλων στον κλάδο των εμπορευματοκιβωτίων και οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου οδήγησαν τα κέρδη του Ομίλου της Α.Ρ. Møller-Maersk κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους σε μεγάλη υποχώρηση, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο Όμιλος σήμερα το πρωί.
Συγκεκριμένα, ο δανέζικος Όμιλος είδε τα κέρδη του να μειώνονται σημαντικά φτάνοντας τα σχεδόν 120 εκατομμύρια ευρώ, όταν κατά το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους είχαν αγγίξει το 1,1 δις ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τα έσοδα του Ομίλου, αυτά μειώθηκαν από τα περίπου €9,41 δις στα σχεδόν 8 δις. Πιο αναλυτικά τα έσοδα του Ομίλου μειώθηκαν το δεύτερο τρίμηνο του 2016 κατά σχεδόν €1,4 δις ή περίπου 15% σε σχέση πάντα με το δεύτερο τρίμηνο του 2015, με τη μείωση να αποδίδεται στην κατά 24% χαμηλότερη μέση τιμή των ναύλων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και στην κατά 26% χαμηλότερη τιμή του πετρελαίου. Από την άλλη η μείωση αυτή αντισταθμίστηκε εν μέρει από έναν κατά 6,9% υψηλότερο όγκο διακινηθέντων εμπορευματοκιβωτίων.
Να σημειωθεί ότι και κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους ο όμιλος της Maersk παρουσίασε μειωμένη κερδοφορία, με τα κέρδη να φτάνουν τα €203,8 εκατ. σε σχέση με τα €1,36 δις για την αντίστοιχη περίοδο του 2015.
Ο νέος επικεφαλής του Ομίλου της Møller-Maersk Søren Skou, ο οποίος ανέλαβε την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου από την 1η Ιουλίου, σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί ανέφερε με έμφαση ότι «το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό».
Στελέχη του Ομίλου, πάντως, δηλώνουν ότι η Maersk θα συνεχίσει την προσπάθεια διατήρησης μίας καλής λειτουργικής απόδοσης, με περιστολή των λειτουργικών εξόδων και με ταυτόχρονη εστίαση στην ενίσχυση της θέσης του Ομίλου στην αγορά. Βέβαια, ο δανέζικος Όμιλος αναμένει για το σύνολο του έτους τα κέρδη να κινηθούν σημαντικά χαμηλότερα από ό,τι το 2015.
Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου της Α.Ρ. Møller-Maersk εδώ.

Φωτό: www.maersk.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.