Απρόθυμες οι γερμανικές τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την γερμανική εμπορική ναυτιλία

Απρόθυμες οι γερμανικές τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την γερμανική εμπορική ναυτιλία

180
Απρόθυμες οι γερμανικές τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την γερμανική εμπορική ναυτιλία

Για την Ένωση των Γερμανών Εφοπλιστών οι βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μέλη της είναι η πρόκληση της ψηφιοποίησης, η χρηματοδότηση καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος. Πρόκειται για τρία ζητήματα, που όπως κατέδειξε η έρευνα της PricewaterhouseCoopers (PwC), η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της Ένωσης, ο τρόπος του χειρισμού τους -μέσα σε ένα άκρως απαιτητικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον- θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό και τους όρους της μελλοντικής βιωσιμότητας της γερμανικής εμπορικής ναυτιλίας.
Αυτή είναι η άποψη που εξέφρασε ο Ralf Nagel, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Γερμανών Εφοπλιστών.
Επιπλέον, και πάντα με αφορμή τα συμπεράσματα της έκθεσης της PwC, ο Ralf Nagel άσκησε κριτική στην αποδεδειγμένη πλέον απροθυμία των γερμανικών τραπεζών να χρηματοδοτήσουν με ικανοποιητικά κεφάλαια την προσπάθεια των γερμανικών ναυτιλιακών εταιρειών να αναπτύξουν καινοτόμα ψηφιακά τεχνολογικά προϊόντα, έτσι ώστε να καταστούν εκ νέου ανταγωνιστικές στο διεθνές ναυτιλιακό στερέωμα.
Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτή η απροθυμία των τραπεζών εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει τους Γερμανούς εφοπλιστές σε αναζήτηση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης στο εξωτερικό από νέους εταίρους.
Και καθώς φαίνεται τα μέλη της Ένωσης των Γερμανών Εφοπλιστών έχουν ήδη προχωρήσει σε πρώτες συζητήσεις με εταιρείες σχεδιασμού, ανάπτυξης και διάθεσης καινοτόμων προϊόντων επιχειρηματικού λογισμικού με έδρα την Ινδία, ενώ η αναζήτηση κεφαλαίων επικεντρώνεται σε Αμερική αλλά και Κίνα και αφορά τόσο σε επενδυτικά funds όσο και σε τραπεζικά ιδρύματα.

Φωτό: flickr.com/Siegfried Zackl

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.