Πολυεπίπεδη συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ Ιράν και Ρωσίας

Πολυεπίπεδη συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ Ιράν και Ρωσίας

87
Πολυεπίπεδη συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ Ιράν και Ρωσίας

Η Ρωσία ενδιαφέρεται για την πλήρη αποκατάσταση των εμπορικών σχέσεων της με το Ιράν και εξετάζει θετικά το ενδεχόμενο για την επανέναρξη των εξαγωγών ως προς τα ρωσικά σιτηρά που θεωρούνται “πολύτιμα” τόσο για τη Μόσχα όσο και για την Τεχεράνη. Την ανακοίνωση αυτή εξέδωσε προς τα ΜΜΕ εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Γεωργίας ενώ ο υπουργός Γεωργίας Αlexander Tkachev, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Tass ότι η Μόσχα ελπίζει ότι η ιρανική πλευρά θα άρει αμέσως την απαγόρευση των εισαγωγών σιτηρών από τη Ρωσία και θα εξευρεθούν άμεσες λύσεις που θα υποστηρίξουν τους Ρώσους εξαγωγείς ώστε να επανατοποθετηθούν ανταγωνιστικά στη σημαντικότατη ιρανική αγορά.
Την Παρασκευή, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Νόβακ υπέγραψε με Ιρανούς υπουργούς και γενικούς γραμματείς αρμόδιους για θέματα Επικοινωνιών, Τεχνολογίας των Πληροφοριών, μια πολυεπίπεδη συμφωνία συνεργασίας για περισσότερα από 70 βιομηχανικά έργα. Η Μόσχα επιθυμεί να αναθερμάνει άμεσα τις σχέσεις της με την Τεχεράνη και να αναβιώσει τις εμπορικές οδούς στην κεντρική Ασία, στον Περσικό Κόλπο και την Κασπία θάλασσα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.