Η Tsakos Columbia Shipmanagement παραλαμβάνει ένα ακόμα Green Award

Η Tsakos Columbia Shipmanagement παραλαμβάνει ένα ακόμα Green Award

1376
Η Tsakos Columbia Shipmanagement παραλαμβάνει ένα ακόμα Green Award

Την 1η Αυγούστου 2016 στο Rotterdam, η Tsakos Columbia Shipmanagement (“TCM”) S.A. έθεσε υποψηφιότητα για πιστοποίηση Green Award το νεότευκτο Aframax δεξαμενόπλοιο “ELIAS TSAKOS”, το οποίο παραδόθηκε στα τέλη Ιουνίου και είναι ναυλωμένο με μακροχρόνιο συμβόλαιο σε μεγάλη εταιρεία πετρελαίου.
Η Tsakos Columbia Shipmanagement έχει δείξει την πρόθεσή της να προμηθεύσει και τα εννέα νεότευκτα πλοία της, τα οποία προγραμματίζεται να παραδοθούν μέσα στα έτη 2016 και 2017, με το πιστοποιητικό Green Award, μια κίνηση η οποία δείχνει τη φροντίδα της εταιρείας για το περιβάλλον. Για κάθε ένα πλοίο θα πραγματοποιηθεί μια onboard επιθεώρηση και τα πιστοποιητικά θα εκδίδονται μετά την επιτυχή εκπλήρωση των απαιτήσεων του Green Award. Η επιθεώρηση στο πλοίο “ELIAS TSAKOS” πραγματοποιήθηκε από έναν έμπειρο επιθεωρητή του Green Award στις 24 Ιουλίου στο Kårstø της Νορβηγίας και το πλοίο έγινε το πέμπτο oil tanker της εταιρείας το οποίο πιστοποιείται με το συγκεκριμένο βραβείο.
Η εταιρεία έθεσε αρχικά υποψηφιότητα για το Green Award το 2014 με το Suezmax “EURO”, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν τρία Aframaxes, τα “Promitheas”, “Propontis” και “Proteas”, τα οποία πιστοποιήθηκαν στις αρχές του 2016.
Ο Jan Fransen, Executive Director του Green Award Foundation δήλωσε ότι στο Green Award επικροτούν την πρόθεση της Tsakos Columbia Shipmanagement να εφοδιάσει άλλα εννιά πλοία με το συγκεκριμένο πιστοποιητικό. Πρόσθεσε ακόμη ότι η ελληνική ναυτιλία συμμετέχει στο πρόγραμμα Green Award από την πρώτη στιγμή.
Ο Capt. Γιάννης Γιαννακόπουλος, HSQEE-Marine Manager και DPA της TCM, τόνισε ότι η πιστοποίηση Green Award αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης της εταιρείας για την εξασφάλιση ασφαλών δραστηριοτήτων σε συμμόρφωση με τα υψηλότερα HSE πρότυπα.

Σχετικά με το Green Award

Πρόκειται για έναν παγκόσμιο, ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος ιδρύθηκε το 1994 και πιστοποιεί managers και πλοία τα οποία υπερβαίνουν τα νομικώς απαιτούμενα πρότυπα σε ότι αφορά την ασφάλεια, την ποιότητα της διαχείρισης και το περιβάλλον. Απευθύνεται σε ποντοπόρα oil και chemical tankers, φορτηγά πλοία, πλοία μεταφοράς LNG και LPG, πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων καθώς και σε σκάφη εσωτερικής ναυσιπλοΐας.
Το σημαντικό με το Green Award είναι το γεγονός ότι καλύπτει ένα μεγάλο εύρος στοιχείων τα οποία σχετίζονται με την ασφάλεια, την ποιότητα και το περιβάλλον. Το Green Award “φέρνει κοντά” πλοία υψηλής ποιότητας, παρόχους ναυτιλιακών υπηρεσιών καθώς και λιμάνια τα οποία θέλουν να βελτιώσουν την ασφάλειά τους, να προσελκύουν ποιοτικά πλοία και να μειώσουν τα ρίσκα τα οποία σχετίζονται με το περιβάλλον και την ασφάλεια. Ουσιαστικά δρα σαν μια πλατφόρμα συνεργασίας για τον ναυτιλιακό κλάδο. Οι πάροχοι κινήτρων του Green Award (λιμάνια και πάροχοι υπηρεσιών) επιβραβεύουν τα πιστοποιημένα πλοία με τα υψηλότερα standards σε θέματα ασφάλειας και ποιότητας με διάφορα οφέλη όπως εκπτώσεις σε λιμενικά τέλη, προϊόντα και υπηρεσίες.
Με περισσότερους από 75 παρόχους κινήτρων στην Β.Αμερική, την Ευρώπη, την Αφρική, την Μ.Ανατολή και την Ασία, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το Green Award παρακινεί τους πλοιοκτήτες και τους managers να επενδύσουν σε βελτιώσεις τόσο στην ξηρά όσο και στο πλοίο.Ταυτόχρονα αποτελεί έναν αξιόπιστο δείκτη των υψηλότερων standards του πλοίου και ένα εργαλείο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και μείωσης ρίσκου για ναυτιλιακές εταιρείες και λιμάνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.