Στις φλόγες αεροπλάνο της Emirates

Στις φλόγες αεροπλάνο της Emirates

380
Στις φλόγες αεροπλάνο της Emirates

Boeing 777 της αεροπορικής εταιρείας Emirates προερχόμενο από την Ινδία είχε «ατύχημα» κατά την προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, αλλά όλοι οι επιβαίνοντες, 275 επιβάτες και πλήρωμα, εγκατέλειψαν σώοι το αεροσκάφος, ανακοίνωσε η υπηρεσία Ενημέρωσης της τοπικής κυβέρνησης.
Κατά πληροφορίες πριν την αναγκαστική προσγείωση ο πιλότος είχε ενημερώσει τους υπευθύνους του αεροδρομίου ότι αντιμετωπίζει κάποια βλάβη.
Αυτόπτης μάρτυρας υποστήριξε ότι το αεροσκάφος φάνηκε σαν να «εξερράγη» τη στιγμή που άγγιξε το έδαφος χωρίς το μηχανισμό προσγείωσης.
Λόγω του πυκνού καπνού από το αεροσκάφος, οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις στο αεροδρόμιο έχουν προς στιγμήν ανασταλεί.
Μετά το ατύχημα, στις 12.45 τοπική ώρα, οι αρχές ανακοίνωσαν τη διακοπή όλων των απογειώσεων από το αεροδρόμιο του Ντουμπάι.
Η αεροπορική εταιρεία, που ανήκει στο εμιράτο του Ντουμπάι, επιβεβαίωσε με ανακοίνωση στο Twitter το συμβάν, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστό το αίτιο του ατυχήματος.
Στιγμιότυπα που μεταδίδονται από τα μέσα ενημέρωσης δείχνουν στήλες καπνού να υψώνονται από την άτρακτο του αεροσκάφους στην πίστα του αεροδρομίου.
Η Emirates είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Μέσης Ανατολής και πετά προς 153 προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι που έγινε από το 2015 ο μεγαλύτερος κόμβος διεθνών πτήσεων.

Μπορείτε να παρακολουθείστε το βίντεο εδώ:
https://youtu.be/llFb6SrCIk4
Στο παρακάτω βίντεο παρακολουθείστε την ομιλία του Προέδρου της αεροπορικής εταιρείας Σεϊχη Ακλ Μακτούμ για το συμβάν.
https://www.youtube.com/watch?v=4beG6JQ4NFI

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ STR

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.