Δεινοπαθεί η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή της Ρωσίας

Δεινοπαθεί η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή της Ρωσίας

108
Δεινοπαθεί η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή της Ρωσίας

Οι εισαγωγές τροφίμων στη Ρωσία μειώθηκαν κατά 40 % τα τελευταία δύο χρόνια σύμφωνα με δηλώσεις προς τα ΜΜΕ από τον Ρώσο υπουργό Γεωργίας. Ο υπουργός κ. Tkachev εκτός από την αρνητική εικόνα στις εισαγωγές εστιάστηκε και στη δύσκολη κατάσταση ως προς την καλλιέργεια και παραγωγή σιτηρών που εστιάζεται στην έλλειψη υγρασίας, ειδικά στα νότια τμήματα της χώρας.
Εντούτοις το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας βελτίωσε την πρόβλεψή του ως προς τη συγκομιδή σιτηρών σε 110 εκατ. τόνους για το 2016. Το 2015 συλλέχθηκαν 104,8 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών.
Ο Ρώσος υπουργός δήλωσε επίσης στο πρακτορείο Tass ότι η αποτελεσματικότητα των κρατικών μέτρων στήριξης του γεωργικού τομέα θα είναι δυνατή μόνο εάν οι ενισχύσεις και επιδοτήσεις στον ευπαθή κλάδο της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής διατηρηθούν στα 237 δις ρούβλια (3,6 δις δολάρια ΗΠΑ) από τον “πιεστικό” και “τσεκουρωμένο” κρατικό προϋπολογισμό του 2017.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.