Σε πορεία αύξησης η κινεζική αγορά αυτοκινήτων

Σε πορεία αύξησης η κινεζική αγορά αυτοκινήτων

101
Σε πορεία αύξησης η κινεζική αγορά αυτοκινήτων

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η GM αναμένει ότι η κινεζική αγορά αυτοκινήτων θα αυξηθεί σε περίπου 30 εκατομμύρια οχήματα το 2020 από 24,6 εκατομμύρια το 2015. Οι προβλέψεις για τη νέα δεκαετία είναι επίσης εξαιρετικά ευοίωνες αλλά όχι με τα δεδομένα και τις τάσεις που η διεθνής αυτοκινητοβιομηχανία περίμενε μέχρι σήμερα. Το σημείο κορεσμού θα έλθει αργά ή γρήγορα σύμφωνα με την παρατήρηση του κ. Μatthew Tsien Προέδρου της GM China: “Αλλά είμαστε πιθανώς μια δεκαετία μακριά” καταλήγει εμφατικά.
Η αγορά αυτοκινήτων στην Κίνα υπήρξε ασταθής έως και προβληματική το 2015 και το 2016 ενώ αύξηση 14,6% στις πωλήσεις καταγράφηκε μόνο κατά τον περασμένο Ιούνιο. Oι διακυμάνσεις της κινεζικής οικονομίας σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και η οικονομική αβεβαιότητα στα μεσαία στρώματα των μεγάλων κινεζικών πόλεων οδηγούν στη συρρίκνωση των πωλήσεων εδικά στο Πεκίνο και στη Σαγκάη. Εντούτοις οι πωλήσεις σε low budget αυτοκίνητα συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό σε μικρότερες πόλεις και αγροτικές περιοχές, αλλά oι ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες δυσκολεύονται να διεισδύσουν στις συγκεκριμένες αγορές εξαιτίας ων υψηλών τιμών των αυτοκινήτων τους για το μέσο Κινέζο αγρότη ή εργάτη της περιφέρειας.

Πηγή Reuters

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.