15 καταδικάστηκαν για την υπόθεση “Noor One”

15 καταδικάστηκαν για την υπόθεση “Noor One”

315
15 καταδικάστηκαν για την υπόθεση “Noor One”

To Τριμελές Εφετείο Πειραιά για την υπόθεση του πλοίου Noor 1, που πιάστηκε πριν περίπου δυο χρόνια με 2,1 τόνους ναρκωτικών, αποφάσισε την καταδίκη των 15 κατηγορουμένων από τους 30.
Ειδικότερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά αποφάσισε να επιβάλλει ποινή ισόβιας κάθειρξης (+ 9 χρόνια) και 600.000 ευρώ πρόστιμο στον Γιώργο Μπουρδούβαλη, ισόβια (+ 8 χρόνια) και 300.000 ευρώ πρόστιμο στον Ευθύμη Γιαννουσάκη και για τους τρεις Τούρκους (Αγκάμπε, Σελιμπλί και Αχμεντάντ,) ισόβια (+ 8 χρόνια) και 200.000 ευρώ πρόστιμο έκαστος.
Όσον αφορά στον Αιμίλιο Κοτσώνη, τιμωρήθηκε με 10 χρόνια φυλάκιση, όπως και ο Σταύρος Λάγιος, ενώ ο Κωνσταντίνος Καρτσώνης καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκισης και 80.000 ευρώ πρόστιμο.
Ο Ιρανός, Μπονιάντ, καταδικάστηκε σε 16 χρόνια και 60.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ οι Βασίλειος Κουρούβανης, Παναγιώτης Φάρος και οι άλλοι δύο Τούρκοι (Αξακάλ και Κοτσάογλου) καταδικάστηκαν σε 8 χρόνια φυλάκισης.
Η εισαγγελέας Μαρία Τρουπή, πρότεινε να μην δοθεί αναστολή σε κανέναν κατηγορούμενο και να οδηγηθούν όλοι στη φυλακή, καθότι «τα εγκλήματα που διέπραξαν αφορούν ποσότητα ηρωίνης τόσο πρωτοφανή για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα, πρόκειται για 2,1 τόνους ηρωίνης υψηλής καθαρότητας, που μαζί με τις προσμίξεις υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσε τους 8 τόνους ηρωίνης, οδηγώντας σε βέβαιο και αργό θάνατο χιλιάδες νέους ανθρώπους».

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ/ΜΠΕ STR

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.