Νίκη εντυπώσεων και όχι μόνον πέτυχαν οι αεροπορικές εταιρείες του Κόλπου

Νίκη εντυπώσεων και όχι μόνον πέτυχαν οι αεροπορικές εταιρείες του Κόλπου

218
Νίκη εντυπώσεων και όχι μόνον πέτυχαν οι αεροπορικές εταιρείες του Κόλπου

Oι αεροπορικές εταιρείες του Κόλπου μάλλον πέτυχαν μια μεγάλη εμπορική νίκη, όσο και μια νίκη εντυπώσεων, μετά την αιφνίδια και μη αναμενόμενη απόφαση των αρμόδιων υπηρεσιών της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η παρέμβαση του State Department ξεκίνησαν μετά τις επίσημες καταγγελίες από την American, την United και τη Delta Air Lines όπου αναφερόταν ότι οι αεροπορικές εταιρείες του Κόλπου ήταν σε μεγάλο βαθμό επιδοτούμενες από τις κυβερνήσεις τους, με άμεσους ή έμμεσους τρόπους.
Οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ αποφάσισαν όμως τελικά να “κλείσουν το φάκελο” και να μην συνεχίσουν την έρευνα σχετικά με τις αθέμιτες επιδοτήσεις των εταιριών Emirates, Etihad και Qatar Airways αφού διαφαίνεται ότι δεν προέκυψαν ικανοποιητικά στοιχεία σε βάρος τους.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ουάσιγκτον δήλωσε ότι οι συνομιλίες για την εφαρμογή της πολιτικής “ανοικτών ουρανών” με τις 3 χώρες του Αραβικού Κόλπου διήρκεσαν σχεδόν ένα χρόνο και ήταν εξαιρετικά εποικοδομητικές ενώ έληξαν χωρίς καμία επίσημη ανάγκη για περαιτέρω ελέγχους ή έρευνες για αθέμιτο ανταγωνισμό και κρατικές παρεμβάσεις ή επιδοτήσεις.
Κατά την τελευταία εβδομάδα, εκπρόσωποι από τις ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ πραγματοποίησαν άτυπες τεχνικές συζητήσεις σχετικά με τις διμερείς σχέσεις που αφορούν θέματα πολιτικής αεροπορίας χωρίς να κληθούν σε επίσημες συζητήσεις άλλα ενδιαφερόμενα μέρη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.