Παγκόσμιες θερμοκρασίες ρεκόρ καθιστούν το 2016 τον πιο “καυτό” χρόνο όλων των...

Παγκόσμιες θερμοκρασίες ρεκόρ καθιστούν το 2016 τον πιο “καυτό” χρόνο όλων των εποχών

288
Παγκόσμιες θερμοκρασίες ρεκόρ καθιστούν το 2016 τον πιο “καυτό” χρόνο όλων των εποχών

Μια ειδική επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών έχει συσταθεί για να εξετάσει κατά πόσον η πρόσφατη καταγραφή των 54 βαθμών Κελσίου στο Κουβέιτ είναι η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ασία.
Η θερμοκρασία καταγράφηκε στην πόλη της Mitrabah στο Κουβέιτ στις 21 Ιουλίου, ενώ στην πόλη της Βασόρα στο Ιράκ καταγράφηκε επίσης η θερμοκρασία των 53,9 βαθμών Κελσίου, μια μέρα μετά την Παρασκευή 22 Ιουλίου. Σημαντικές περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής έχουν πληγεί από καύσωνες καθ’ όλη την περασμένη εβδομάδα, με θερμοκρασίες που υπερβαίνουν κατά πολύ τις μέσες εποχιακές τιμές. Η Ινδία κατέγραψε πριν λίγες εβδομάδες ένα νέο εθνικό ρεκόρ θερμοκρασίας, 51 ° C στην πολιτεία του Rajasthan.
Η επιτροπή που συστήθηκε από τον Διεθνή Μετεωρολογικό Οργανισμό του ΟΗΕ (WMO) θα ελέγξει επίσης αν η θερμοκρασία που καταγράφηκε αποτελεί την υψηλότερη για το σύνολο του ανατολικού ημισφαίριου.
Οι κυβερνήσεις στις χώρες του Κόλπου, στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική έχουν εκδόσει προειδοποιήσεις για την υγεία ενώ οι ομάδες των προσφύγων στη Μέση Ανατολή, πλήττονται σοβαρά από την υπερβολική ζέστη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ.
Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί είναι στο Furnace Creek, στην Κοιλάδα του Θανάτου, στην Καλιφόρνια, η οποία άγγιξε τους 56,7 βαθμούς Κελσίου στις 10 του Ιουλίου 1913.
Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες για τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους έφθασαν σε μη αναμενόμενα υψηλά ρεκόρ νέα ύψη καθιστώντας το 2016 τον πιο “καυτό” χρόνο όλων των εποχών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.