Το ΠΝ της Ρωσίας αποκτά υπερσύγχρονο παγοθραυστικό για τον Βόρειο Στόλο του...

Το ΠΝ της Ρωσίας αποκτά υπερσύγχρονο παγοθραυστικό για τον Βόρειο Στόλο του (video)

246
Το ΠΝ της Ρωσίας αποκτά υπερσύγχρονο παγοθραυστικό για τον Βόρειο Στόλο του (video)

Η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύντομα θα αποκτήσει ένα ακόμα παγοθραυστικό, το οποίο θα ενταχθεί στο δυναμικό του Πολεμικού της Ναυτικού μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017. Συγκεκριμένα, από ένα εκ των μεγαλύτερων και παλαιότερων ναυπηγείων της Ρωσίας, το Admiralty Shipyard της Αγίας Πετρούπολης καθελκύστηκε προ ολίγων ημερών το παγοθραυστικό «Ilya Muromets», που έχει εκτόπισμα 6.000 τόνων, μήκος 84 και πλάτος 20 μέτρα και το οποίο μπορεί να κινείται με ταχύτητα έως και 15 κόμβους αξιοποιώντας είτε ντίζελ είτε ηλεκτρική πρόωση.
Το συγκεκριμένο παγοθραυστικό ανήκει στην κατηγορία «project 21180» και είναι το πρώτο από μία σειρά τεσσάρων παγοθραυστικών που θα ενισχύσουν το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας, στις επιχειρήσεις του στα νερά του Αρκτικού Ωκεανού.
Το «Ilya Muromets» αποτελεί το πρώτο παγοθραυστικό που ναυπηγείται για το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας εδώ και 30 χρόνια στο Admiralty Shipyard της Αγίας Πετρούπολης και μετά την καθέλκυσή του αναμένεται να τοποθετηθεί σε αυτό και ο κατάλληλος τεχνολογικός εξοπλισμός, που θα του επιτρέψει να είναι έτοιμο για να ενταχθεί στο δυναμικό του Βόρειου Στόλου της χώρας στις αρχές του 2017.
Το παγοθραυστικό θα έχει πλήρωμα 35 ανδρών και μία ακτίνα επιχειρησιακής δράσης που θα φτάνει τα 3.500 μίλια, ενώ η αυτονομία του θα φτάνει τις 60 ημέρες.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο από την τελετή καθέλκυσης του νέου ρωσικού παγοθραυστικού εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=85hEJMGunBE.

Φωτό: Russian Ministry of Defense/twitter.com/mod_russia/status

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.