Μείωση καταγράφεται και στο διμερές εμπόριο μεταξύ της Κίνας και χωρών της...

Μείωση καταγράφεται και στο διμερές εμπόριο μεταξύ της Κίνας και χωρών της ASEAN

24
Μείωση καταγράφεται και στο διμερές εμπόριο μεταξύ της Κίνας και χωρών της ASEAN

Το διμερές εμπόριο μεταξύ Κίνας και της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) δηλαδή της Ινδονησίας, της Σιγκαπούρης, της Μαλαισίας, της Ταϊλάνδης, της Καμπότζης, του Λάος, του Βιετνάμ, των Φιλιππίνων και του Μπρουνέι έχει αυξηθεί ραγδαία κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών, αλλά μειώνεται φέτος λόγω της εύφλεκτης παγκόσμιας οικονομίας αλλά και των γεωπολιτικών αναταράξεων στην περιοχή.
Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου της Κίνας Gao Yan το διμερές εμπόριο μεταξύ της Κίνας και χωρών της ASEAN ανήλθε σε 472,16 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2015 (από 7.960 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 1991), με ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 18,5%.
Κατά την περίοδο Ιανουαρίου Μαΐου 2016 όμως το διμερές εμπόριο υποχώρησε 7,1% από έτος σε έτος, σε 173.570 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.
Η Κίνα σήμερα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος για τις χώρες της ASEAN, ενώ για την Κίνα οι χώρες της ΝΑ Ασίας είναι η τρίτη μεγαλύτερη γεωγραφική περιοχή και εμπορική Ένωση και για εξαγωγές, εμπορικές σχέσεις και επενδύσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.