Σε συρρίκνωση τα περιστατικά πειρατείας, σε αύξηση οι απαγωγές πληρωμάτων

Σε συρρίκνωση τα περιστατικά πειρατείας, σε αύξηση οι απαγωγές πληρωμάτων

124
Σε συρρίκνωση τα περιστατικά πειρατείας, σε αύξηση οι απαγωγές πληρωμάτων

Νέα δεδομένα για την επικινδυνότητα στις θάλασσες της ΝΑ Ασίας προκύπτουν από την έκθεση της Regional Cooperation Agreement on Combating Piracy and Armed Robbery against Ships in Asia (ReCAAP). Ο αριθμός των περιστατικών πειρατείας και ένοπλης ληστείας στην Ασία, ειδικά κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2016 συρρικνώθηκε κατά 64 %, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2015, ωστόσο τα περιστατικά που αφορούν την απαγωγή μελών πληρώματος σε αλιευτικά σκάφη και ποντοπόρα πλοία φαίνεται να αυξάνουν και να παραμένουν σε ανησυχητικά επίπεδα .
Η 6μηνιαία έκθεση του Οργανισμού αναφέρει ότι κατεγράφησαν τέσσερις περιπτώσεις απαγωγής πληρώματος από πλοία, στα ανοικτά της περιφέρειας Σαμπάχ (στο Βόρειο Ανατολικό Βόρνεο) και στις νότιες Φιλιππίνες. Η έκθεση παροτρύνει πλοιοκτήτες, διαχειριστές και κυρίως πληρώματα να επιστήσουν ιδιαίτερη επιπλέον προσοχή, ενώ διαπλέουν στην περιοχή και τα παράκτια κράτη- μέλη πρέπει να εντείνουν τις επιχειρήσεις επιτήρησης και τις περιπολίες τους.
Συνολικά, 41 εγκληματικές ενέργειες σε βάρος πλοίων και πληρωμάτων έχουν αναφερθεί κατά τη διάρκεια της περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2016, σε σύγκριση με 114 περιστατικά το 2015 .

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.