Συνεχίζει να μειώνεται η πιστοληπτική ικανότητα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια...

Συνεχίζει να μειώνεται η πιστοληπτική ικανότητα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική

89
Συνεχίζει να μειώνεται η πιστοληπτική ικανότητα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική

To Μπαχρέιν, το Ομάν και η Σαουδική Αραβία αναμένεται να ανακοινώσουν δημοσιονομικό έλλειμμα της τάξης του 12% για το 2016 αλλά και για το επόμενο έτος, σύμφωνα με τις αξιολογήσεις και προβλέψεις της εταιρείας αξιολόγησης Stand & Poors.
Στην έκθεσή της για τις τάσεις στις χώρες της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής η Stand & Poors παρατηρεί ότι η πιστοληπτική ικανότητα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική συνέχισε να μειώνεται αυτό το έτος, ενώ η δημοσιονομική επίπτωση λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου απαιτεί άμεσες δράσεις και αλλαγές ειδικά από τους μονάρχες των χωρών του Αραβικού Κόλπου.
Στο Εμιράτο του Αμπού Ντάμπι και στο Κατάρ, το εκτιμώμενο έλλειμμα θα αγγίξει κατά μέσον όρο το 5% του ΑΕΠ το 2016 και το 2017. Τα μακροοικονομικά στοιχεία αυτά είναι πρωτόγνωρα για τις συγκεκριμένες χώρες και θεωρούνται βέβαιοι οιωνοί για μια νέα τάξη πραγμάτων και μια ανακατανομή της παγκόσμιας τράπουλας του εμπορίου και των μεταφορών/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.