Η Τεχεράνη αναζητά “συμμαχίες” με σημαντικές διαχειρίστριες πλοίων

Η Τεχεράνη αναζητά “συμμαχίες” με σημαντικές διαχειρίστριες πλοίων

148
Η Τεχεράνη αναζητά “συμμαχίες” με σημαντικές διαχειρίστριες πλοίων

Στο δρόμο της εξωστρέφειας του ιρανικού εμπορίου και των εξαγωγών της χώρας φαίνεται να συμβάλλει αποφασιστικά η ελληνική ναυτιλία.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα πρακτορεία Reuters και Τasnim τα ελληνόκτητα πλοία Olympic Target (με ελληνική σημαία) και Atlantas (με σημαία Marshall Islands) μετέφεραν για πρώτη φορά, μετά την άρση των κυρώσεων εναντίον του Ιράν, μεγάλες ποσότητες ιρανικού αργού προς νέες και εξαιρετικά σημαντικές αγορές στην Κίνα και στη Βαλτική.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μεταφέρουν ιρανικό crude oil και αργό που προορίζεται για νέους προμηθευτές
Στις αρχές Ιουλίου, o κ. Μοhsen Qamsari, διευθυντής Διεθνών Σχέσεων της NIOC, δήλωσε ότι το Ιράν είχε πουλήσει 2 εκατομμύρια βαρέλια αργού στην Πολωνία. Στις 27 Ιουνίου, το VLCC Atlantas, ταξίδεψε από τη νήσο Kharg προς το Γκντανσκ της Πολωνίας, φορτωμένο με 2 εκατομμύρια βαρέλια αργού.
Η Τεχεράνη αναζητά “συμμαχίες” σημαντικές διαχειρίστριες πλοίων VLCCs προκειμένου να ενισχύσει τις εξαγωγές της και την πρόσβασή της σε νέες αγορές. Οι ιστορικά καλές σχέσεις της Ελλάδας με το Ιράν αλλά και της ελληνικής ναυτιλίας με παράγοντες στην Τεχεράνη και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ασίας αλλά κυρίως με σημαντικούς Ευρωπαίους ναυλωτές ανοίγουν νέες προοπτικές για τη σχέση των δύο χωρών αλλά και ευοίωνες ενδείξεις για την ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια που εξειδικεύεται στο συγκεκριμένο τύπο πλοίων και όχι μόνο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.