Αυξήθηκε 11% επιβατική κίνηση τον Ιούνιο στα λιμάνια της Κεφαλονιάς

Αυξήθηκε 11% επιβατική κίνηση τον Ιούνιο στα λιμάνια της Κεφαλονιάς

131
Αυξήθηκε 11% επιβατική κίνηση τον Ιούνιο στα λιμάνια της Κεφαλονιάς

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Λιμεναρχείο της Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι, η κίνηση επιβατών και οχημάτων κατά τον μήνα Ιούνιο του 2016 ήταν σημαντικά αυξημένη σε σχέση με τα μεγέθη της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
Συγκεκριμένα, τον περασμένο Ιούνιο αφίχθηκαν στους λιμένες του νησιού (Σάμη, Πόρος, Φισκάρδο, και Πεσσάδες) συνολικά 41.092 επιβάτες και 9.231 οχήματα, ενώ τον Ιούνιο του 2015 είχαν καταγραφεί 37.064 αφίξεις επιβατών και 10.528 αφίξεις οχημάτων.
Αυτά τα μεγέθη μεταφράζονται σε αύξηση 10,8% στις αφίξεις επιβατών, ενώ αντιθέτως στις αφίξεις οχημάτων καταγράφεται μείωση της τάξης του 12%.
Η φετινή αύξηση στη διακίνηση επιβατών θα πρέπει να αποδοθεί τόσο στην επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Πάτρας-Σάμης, και την είσοδο σε αυτήν του ταχύπλοου Speedrunner III, το οποίο ναυλώθηκε από την Ionian Group και εκτελεί πλέον τα δρομολόγια Πάτρα-Σάμη εντός μίας ώρας και σαράντα πέντε λεπτών, όσο και στη μείωση των τιμών στην οποία έχουν προχωρήσει οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο νησί.
Χαρακτηριστικά να σημειωθεί ότι η Ionian Group προσέφερε έκπτωση έως και 20% στα εισιτήρια επιστροφής, για τα δρομολόγια Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη και Κυλλήνη – Πόρος για την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ και η Kefalonian Lines, ανακοίνωσε την παράταση της έκπτωσης του 20% έως και 30% στα εισιτήρια επιστροφής στην γραμμή Κυλλήνης – Πόρου διαμορφώνοντας έτσι την τιμή για τα Ι.Χ στα €31,60 και των επιβατών στα €7,60.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.