H ναυπηγική βιομηχανία της Πολωνίας αναγεννάται

H ναυπηγική βιομηχανία της Πολωνίας αναγεννάται

152
H ναυπηγική βιομηχανία της Πολωνίας αναγεννάται

Ο αντιπρόεδρος της πολωνικής κυβέρνησης και υπουργός Ανάπτυξης Mateusz Morawiecki μαζί με τον υπουργό υπεύθυνο για τη ναυτιλιακή οικονομία και την εσωτερική ναυσιπλοΐα Marek Gróbarczyk παραχώρησαν την περασμένη εβδομάδα συνέντευξη Τύπου στον χώρο τον πρώην ναυπηγείων του Σέτσιν στην βορειοδυτική Πολωνία.
Ο αντιπρόεδρος της πολωνικής κυβέρνησης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «πιστεύω ότι είναι εφικτή η ανασυγκρότηση της πολωνικής ναυπηγικής βιομηχανίας, παρά τα δεδομένα τεράστια εμπόδια νομικής φύσης, αλλά και οικονομικής, ενώ πρέπει να ξεπεραστούν και μεγάλες δυσκολίες που απορρέουν από το υπάρχον ρυθμιστικό πλαίσιο αλλά και τις υποδομές».
Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, η ναυπηγική βιομηχανία της χώρας είναι υψίστης προτεραιότητας για την πολωνική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο Morawiecki, ενώ αποτελεί έναν «από τους κυριότερους μοχλούς ανάπτυξης ολόκληρης της πολωνικής οικονομίας».
Από την πλευρά του ο υπουργός υπεύθυνος για τη ναυτιλιακή οικονομία και την εσωτερική ναυσιπλοΐα Marek Gróbarczy τόνισε ότι ολοκληρώθηκε η ψήφιση του νέου νόμου που καθορίζει το πλαίσιο λειτουργίας και ανάπτυξης της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας, ενώ αναμένεται μέσα στον Αύγουστο και η υπογραφή από τον Πρόεδρο της χώρας, έτσι ώστε να αρχίζει να εφαρμόζεται ο νόμος από την 1η Ιανουαρίου 2017. Και ο ίδιος επισήμανε ότι «ο νέος νόμος είναι ζωτικής σημασίας για την ανοικοδόμηση της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας, η οποία θα μπορεί να καταστεί ανταγωνιστική».

Φωτό: flickr.com/j.arendt

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.