Το Βιετνάμ στοχεύει στην αύξηση των εξαγωγών του

Το Βιετνάμ στοχεύει στην αύξηση των εξαγωγών του

108
Το Βιετνάμ στοχεύει στην αύξηση των εξαγωγών του

Την αύξηση των εξαγωγών του Βιετνάμ κατά 10% ζήτησε ο Βιετναμέζος πρωθυπουργός, Nguyen Xuan Phuc, από το αρμόδιο υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της χώρας.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η οδηγία αυτή δόθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην πρωτεύουσα, Hanoi.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, τα έσοδα από τις εξαγωγές του Βιετνάμ άγγιξαν τα $82,24 εκ. πραγματοποιώντας αύξηση της τάξης του 5,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2015. Ταυτόχρονα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας αυξήθηκε κατά 7,5% ενώ η οικονομική ανάπτυξη της, κατά 5,52%.
Σημειώνεται πως το Βιετνάμ εξάγει κυρίως είδη ένδυσης και υπόδησης, ναυτιλιακά προϊόντα, πετρέλαιο, ηλεκτρονικά, ξύλινα προϊόντα, ρύζι, καφέ και μηχανικά εξαρτήματα, ενώ οι κύριοι εμπορικοί εταίροι της χώρας είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (20,9% των εξαγωγών), η Κίνα (11,7%), η Νότια Κορέα (7,1%), το Χονγκ Κονγκ (5,8%) και η Ινδία (4,9%).
Σύμφωνα με τον Βιετναμέζο επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου, για να επιτευχθεί μακροχρόνια ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας, απαιτείται φιλελευθεροποίηση της οικονομίας, με συρρίκνωση των δημοσίων δαπανών και ταυτόχρονη υποστήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας μέσω ρυθμίσεων και νομοθετημάτων.
Τέλος, επισημαίνεται πως η τόνωση των εξαγωγών της χώρας κατά το 2015 οδήγησε σε αύξηση της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στα λιμάνια του Βιετνάμ κατά 8,1% αγγίζοντας τα 2,5 εκ. TEU

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.