To κράτος με τα υψηλότερα ποσοστά επιβολής προστίμων από τις αρμόδιες λιμενικές...

To κράτος με τα υψηλότερα ποσοστά επιβολής προστίμων από τις αρμόδιες λιμενικές αρχές

247
To κράτος με τα υψηλότερα ποσοστά επιβολής προστίμων από τις αρμόδιες λιμενικές αρχές

Η Βραζιλία είναι, σύμφωνα με τους αναλυτές του Gard P&I Club, ένα κράτος με εξαιρετικά υψηλά ποσοστά επιβολής προστίμων από τις αρμόδιες λιμενικές αρχές για ‘παραπτώματα’ που θα μπορούσαν εύκολα να αποφευχθούν. Σύμφωνα με έναν από τους ανταποκριτές του Gard στη Βραζιλία, την εταιρεία Representacoes Proinde (Norte) Ltda, αναφέρονται πολλές περιπτώσεις όπου τα μέλη του πληρώματος και οι πλοιοκτήτες καλούνται να καταβάλουν πρόστιμο για παραβάσεις που αφορούν κυρίως τις άδειες παραμονής και χορήγησης visa του πληρώματος και των πιστοποιητικών που αφορούν θέματα διαβίωσης και υγιεινής του πλοίου.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Gard, στην πρώτη περίπτωση, στα μέλη του πληρώματος επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα με βάση τον αριθμό των ημερών που υπερβαίνουν την εγκεκριμένη άδεια παραμονής τους στη χώρα, ενώ οι πλοιοκτήτες καταβάλουν πρόστιμο για την κάθε παρατεταμένη και μη εξουσιοδοτημένη από τις αρμόδιες αρχές παραμονή μέλους του πληρώματος στη χώρα. Είναι επίσης αρκετές οι περιπτώσεις απελάσεως όταν καταγράφεται από τις αρχές μη συμμόρφωση από την εταιρεία ή τον ναυτικό .
Σχετικά με τα πρόστιμα που αφορούν την υγιεινή στο πλοίο, ο τοπικός ανταποκριτής παρατηρεί ότι το πιστοποιητικό SSC αποτελεί πλέον μόνιμο ‘πονοκέφαλο’ για πολλές εταιρείες αφού η Agência Nacional de Vigilância Sanitária, (ANVISA) απαιτεί κάθε πλοίο που προσεγγίζει τους λιμένες της χώρας να συμμορφώνεται στις διεθνείς διατάξεις που αφορούν την έκδοση και επικαιροποίηση του συγκεκριμένου πιστοποιητικού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.