Eκπόνηση μελέτης, για την ανάπτυξη του Τάμεση τα επόμενα 20 χρόνια

Eκπόνηση μελέτης, για την ανάπτυξη του Τάμεση τα επόμενα 20 χρόνια

57
Eκπόνηση μελέτης, για την ανάπτυξη του Τάμεση τα επόμενα 20 χρόνια

O λόρδος Heseltine και μέλη της ειδικής επιτροπής για την Ανάπτυξη του Τάμεση έως το 2050, ταξίδεψαν σε ειδικό πλοίο στον Τάμεση στο πλαίσιο του πρώτου διερευνητικού ταξιδιού τους.
Η ομάδα εργασίας φιλοξενήθηκε από τις αρχές του λιμανιού του Λονδίνου (PLA) και ταξίδεψε στον Τάμεση από το Tower Pier, στο ανατολικό Λονδίνο, στο μέχρι και στο Oilport στο Essex. Επί του σκάφους, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι συμμετέχοντες και προσκεκλημένοι ενημερώθηκαν για το έργο της Επιτροπής Ανάπτυξης η οποία συστάθηκε μετά την ανακοίνωση για τον προϋπολογισμό τον Μάρτη του 2016. Η Επιτροπή θα εστιαστεί στην ανάπτυξη ενός σχεδίου- οράματος που θα αφορά την ανάπτυξη της θαλάσσιας δραστηριότητας και των θέσεων εργασίας στο Kent, στο Essex και στο Ανατολικό Λονδίνο κατά μήκος του ποταμού. Η υποβολή της έκθεσης έχει οριστεί το φθινόπωρο του 2017 προκειμένου να συμπέσει με την ανακοίνωση του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος. Τα μέλη της επιτροπής θα μελετήσουν και θα καταγράψουν πώς η περιοχή μπορεί να αναπτυχθεί, να προσελκύσει και να διατηρήσει ειδικευμένο εργατικό δυναμικό, αξιοποιώντας στο έπακρο τις ευκαιρίες από τις επενδύσεις που ήδη γίνονται κατά μήκος του ποταμού και των λιμένων του.
Μόλις πριν από μία εβδομάδα η λιμενική αρχή του Λονδίνου- PLA ξεκίνησε επίσημα την εκπόνηση της στρατηγικής της μελέτης, ενός οράματος για την ανάπτυξη του Τάμεση για τα επόμενα 20 χρόνια.
“Υπάρχει μια νέα έμφαση για τον Τάμεση ως καταλύτης για την ανάπτυξη κατά τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε ο Robin Μόρτιμερ, διευθύνων σύμβουλος της PLA “Αυτό το ταξίδι ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να μοιραστούμε με τους Συμμετέχοντες στην Επιτροπή το Όραμα για το Τάμεση το οποίο διαμορφώνεται με τα ενδιαφερόμενα μέρη κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών”.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.