Γερμανική ναυτιλιακή πλήρωσε $1.000.000 για ρύπανση

Γερμανική ναυτιλιακή πλήρωσε $1.000.000 για ρύπανση

225
Γερμανική ναυτιλιακή πλήρωσε $1.000.000 για ρύπανση

Από το γραφείο του Εισαγγελέα της Μινεσότα στη Μινεάπολη ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι η γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία «MST Mineralien Schiffahrt» καταδικάστηκε οριστικά σε καταβολή προστίμου ύψους $1 εκατ., λόγω απόρριψης πετρελαιοειδών αποβλήτων και λοιπών επικίνδυνων αποβλήτων σε μία εκ των Μεγάλων Λιμνών των ΗΠΑ.
Από το συνολικό ποσό του προστίμου τα $200.000 (περίπου €179.500) θα δοθούν στις τοπικές αρχές για την προστασία της λίμνης Σουπίριορ, της μεγαλύτερης από τις Μεγάλες Λίμνες.
Η ρύπανση στη λίμνη Σουπίριορ προκλήθηκε από το υπό λιβεριανή σημαία φορτηγό πλοίο της εταιρείας «MST Mineralien Schiffahrt», «M/V Cornelia».
Να σημειωθεί ότι πέρυσι το συγκεκριμένο πλοίο, όταν είχε εντοπιστεί η ρύπανση, είχε τεθεί υπό κράτηση για περισσότερο από ένα μήνα, στις εγκαταστάσεις του λιμένα της πόλης του Duluth.
Η εταιρεία, αρχικώς, είχε αρνηθεί ότι ήταν δική της υπαιτιότητας η ρύπανση, αλλά εν τέλει -και μετά από ενδελεχείς έρευνες της ακτοφυλακής του Duluth- υποχρεώθηκε να παραδεχθεί την ευθύνη της, κάτι που οδήγησε και στην άμεση επιβολή του προστίμου ύψους $1 εκατ.

Φωτό: flickr.com/Arne Lütkenhorst

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.