Υπογραφή σημαντικών έργων, τόσο από οικονομική, όσο και από επιχειρησιακή...

Υπογραφή σημαντικών έργων, τόσο από οικονομική, όσο και από επιχειρησιακή άποψη

214
Υπογραφή  σημαντικών έργων, τόσο από οικονομική,  όσο και από επιχειρησιακή άποψη

Υπεγράφησαν χθες οι συμβάσεις μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την Ελληνική Εταιρεία με την επωνυμία «ΑΡΙΕΞΠΟ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», για τη Συντήρηση επιπέδου W5 κύριων μηχανών ΠΑΘ/Λ.Σ. 070 και «προμήθεια υλικών –ανταλλακτικών κύριων μηχανών πλωτών μέσων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και προμήθεια και εγκατάσταση 10 κυρίων μηχανών πλωτών περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.», προϋπολογισθείσας αξίας 545.000,00€ και 1.818.347,50€ αντίστοιχα, μετά την ολοκλήρωση των δημόσιων τακτικών διαγωνισμών ανοικτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής που διενεργήθηκαν τον Απρίλιο (11-4-2016 και 15-4-2016), στο πλαίσιο χρηματοδότησης από τη δράση Επείγουσα Συνδρομή (EMERGENCY ASSISTANCE) 2015 του «Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας» και του Προϋπολογισμού εξόδων έτους 2016 του Πράσινου Ταμείου/ λογαριασμός «Γαλάζιο Ταμείο».
Οι συγκεκριμένες προμήθειες χρηματοδοτούνται κατά ποσοστό 100% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κατά 100% από το Πράσινο Ταμείο/ λογαριασμός «Γαλάζιο Ταμείο», χωρίς να επιβαρύνεται ο Τακτικός Προϋπολογισμός του ΥΝΑΝΠ, ενώ οι συμβάσεις που υπογράφηκαν αφορούν στο συνολικό ποσό των 544.600,00€ και 1.790.348,72€ (απαλλάσσεται ΦΠΑ) αντίστοιχα. Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντικά έργα, από οικονομική άποψη, λόγω του υψηλού προϋπολογισμού αυτών, όσο και από επιχειρησιακή άποψη, καθώς θα προσδώσουν σημαντικά οφέλη στην επιχειρησιακή ικανότητα του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αφού αναβαθμίζουν και ενεργοποιούν το στόλο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Πιο συγκεκριμένα, οι προμήθειες αφορούν, σε εργασίες συντήρησης επιπέδου W5 που θα γίνουν στις 4 κύριες μηχανές του ΠΑΘ/Λ.Σ. 070, ηλεκτρονικά χειριστήρια και ηλεκτρονικές πλακέτες συστημάτων παρακολούθησης –λειτουργίας καθώς και ανταλλακτικά κύριων μηχανών των περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπως και 10 κύριων μηχανών που θα αντικαταστήσουν υφιστάμενους κινητήρες σε σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τύπου LAMBRO 57 PB CLASSIII που επιχειρούν κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο.

DSC_6692
DSC_6671

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.