Εξοργισμένο το City με την αναβολή των έργων επέκτασης του Heathrow

Εξοργισμένο το City με την αναβολή των έργων επέκτασης του Heathrow

82
Εξοργισμένο το City με την αναβολή των έργων επέκτασης του Heathrow

Αναμενόμενη, για πολλούς ειδικούς του χώρου, φαίνεται να ήταν η ανακοίνωση της κυβέρνησης Κάμερον στην Βρετανία με την οποία αποφασίζεται η αναβολή επ’ αόριστον της επέκτασης του αερολιμένα του Heathrow.
Ωστόσο, ο Σύνδεσμος των Εμπορευματικών Μεταφορών της Βρετανίας (Freight Transport Association) με επίσημη ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η καθυστέρηση θα είναι ένα «άσχημο γεγονός για την οικονομία» και θα διαβρώσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη στην ικανότητα της Βρετανίας να ανταγωνιστεί στις διεθνείς αγορές».
Να σημειωθεί πως πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη φορά μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης της Επιτροπής Davis, η οποία ολοκληρώθηκε το 2015, που αναβάλλεται η απόφαση επέκτασης του Heathrow.
«Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει με το έργο και να προστατεύσει την βρετανική βιομηχανία. Οι εξαγωγείς και εισαγωγείς απαιτούν από την ηγεσία να αντιμετωπίσει το ζήτημα και να ολοκληρώσει το έργο. Η Βρετανία χρειάζεται συνδέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο, ειδικά τώρα μετά την αποχώρηση από την ΕΕ» δηλώνει κατηγορηματικά στην ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος.
Η έκθεση της Επιτροπής, που προήδρευε ο κ. Howard Davies, δόθηκε στην δημοσιότητα πριν από ένα έτος, στην οποία οι “σοφοί” της Επιτροπής είχαν αποφανθεί για την ανάγκη επέκτασης του Heathrow, μετά από ανάλυση όλων των παραμέτρων, διαδικασία που διήρκησε σχεδόν 2,5 χρόνια.
Με την αβέβαιη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο αρθρογράφοι, ειδικοί αναλυτές και παράγοντες του City συμφωνούν ότι θα ήταν μια ιδανική στιγμή για την επέκταση του αεροδρομίου, αφού η εξωστρέφεια, ειδικά της Αγγλίας, είναι ενδεδειγμένη σε αυτήν την δύσκολη πολιτική και διπλωματική στιγμή της χώρας.

Φωτό: flickr.com/Doc Searls

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.