Καμπάνια ενημέρωσης από τους λιμενεργάτες την Πέμπτη 7 Ιουλίου

Καμπάνια ενημέρωσης από τους λιμενεργάτες την Πέμπτη 7 Ιουλίου

44
Καμπάνια ενημέρωσης από τους λιμενεργάτες την Πέμπτη 7 Ιουλίου

Σε δράσεις ενημέρωσης των τοπικών κοινοτήτων καλούν τις συνδικαλιστικές ενώσεις των λιμενεργατών, την ερχόμενη Πέμπτη, 7 Ιουλίου, το Διεθνές Συμβούλιο Λιμενεργατών (IDC), η Διεθνής Ομοσπονδία Εργατών Μεταφορών (ITF) και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές (ETF).

Σύμφωνα με τα συνδικαλιστικά όργανα, η δράση αυτή έχει ως σκοπό την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τη ζωτικής σημασίας συνεισφορά των λιμενεργατών στην παγκόσμια οικονομία καθώς και τους κινδύνους που οι δεύτεροι αντιμετωπίζουν καθημερινά κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.

IDC, ITF και ETF καλούν τις τοπικές ενώσεις να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη δράση, ως ένα μέσο πίεσης για τη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας, το σεβασμό της διαπραγματευτικής θέσης των λιμενεργατών έναντι των άλλων ομάδων συμφερόντων αλλά και τις ανησυχίες για την αυτοματοποίηση των εργασιών στους τερματικούς σταθμούς, που συνεπάγεται απολύσεις.

Προς το παρόν, Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ΟΛΘ καθώς και ΟΜΥΛΕ, δεν έχουν προβεί σε αντίστοιχες ανακοινώσεις μέσω των ιστοσελίδων τους.

Τονίζεται πως μετά από παρατεταμένες απεργίες, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εξέδωσε την Κυριακή, 19 Ιουνίου, σήμα για την κατοχύρωση των σχέσεων εργασίας, στα λιμάνια του Πειραιά και Θεσσαλονίκης πριν αναλάβει τη διαχείριση του λιμανιού του Πειραιά η κινεζική COSCO.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως οι συνδικαλιστικές οργανώσεις χρησιμοποιούν ιδιαίτερα τα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη διάδοση των μηνυμάτων τους, ενώ τις δράσεις των λιμενεργατικών σωματείων θα μπορεί κανείς να παρακολουθεί μέσω του #DefendDockersRights, επίσημου σλόγκαν της καμπάνιας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.