Νέο κρούσμα ένοπλης πειρατείας στην Γουϊνέα

Νέο κρούσμα ένοπλης πειρατείας στην Γουϊνέα

351
Νέο κρούσμα ένοπλης πειρατείας στην Γουϊνέα

Σύμφωνα με το κέντρο καταγραφής κρουσμάτων πειρατείας του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC), νέο συμβάν ένοπλης πειρατείας σημειώθηκε σε πλοίο μεταφοράς βαρέων φορτίων (heavy lift vessel). Το εν λόγω πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Conakry, της Δημοκρατίας της Γουινέας.
Το ICC αναφέρει πως οι πειρατές άνοιξαν πυρ κατά μέλους του πληρώματος, το οποίο και τραυματίστηκε αοβαρά, ενώ κράτησαν 2 ομήρους.
Με την απειλή όπλων, λήστεψαν τα διαθέσιμα μετρητά και προσωπικά αντικείμενα του πληρώματος και τράπηκαν σε φυγή με το σκάφος που διέθεταν. Ο πλοίαρχος προσπάθησε να ενημερώσει την τοπική Λιμενική Αρχή, δίχως όμως αποτέλεσμα. Τις Αρχές ενημέρωσε λίγο αργότερα ο τοπικός πράκτορας, ενώ πλοίο της τοπικής ασφάλειας προσέγγισε το σημείο μια ώρα αργότερα.
Σύμφωνα με το UK P&I Club, η θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Γουϊνέας αποτελεί μία από τις πλέον επικίνδυνες περιοχές για την εκδήλωση πειρατικών επιθέσεων στον κόσμο, ενώ η έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Oceans Beyond Piracy (OBP) επισημαίνει πως κατά το 2016, συνέβησαν στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή 32 απαγωγές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.